Антић и Никодијевић на Бадње вече са запосленима у ЈКП „Београдске електране“

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић традиционално су на Бадње вече обишли запослене у ЈКП „Београдске електране“.

Они су том приликом подсетили да су „Београдске електране“ највећи произвођач и дистрибутер топлотне енергије у југоисточној Европи и захвалио људима који раде на најрадоснији хришћански празник – Божић, како би Београђани несметано уживали током празника.

Министар Александар Антић је рекао да је стање у читавој Србији на пољу енергетике редовно.

– „Београдске електране“ као највеће, али и топлане у преко 60 градова широм земље, раде у потпуно нормалном режиму. Ово предузеће је најзначајнији део енергетског система Србије, а топлана „Нови Београд“ у којој се налазимо представља највећу појединачну топлану у Европи. Желим да честитам и људима који воде Београд јер су уложили пуно енергије и значајно инвестирали како би овај систем био стабилан. Снабдевање свим кључним енергентима за све топлане у Србији је апсолутно стабилно – поручио је Антић и захвалио запосленима који се налазе на радним местима у време великих празника.

Он је запосленима честитао Бадње вече и Божић, а по традицији се путем радио-станице обратио радницима „Електрана“.

Никодијевић је подсетио на традицију обиласка запослених у јавно-комуналним предузећима и градским службама које празничне дане проводе на радним местима.

– Да би ситуација у области енергетике била на одговарајућем нивоу и да би грађани били задовољни услугом, неопходно је да имамо систем који функционише, а један од главних ослонаца тог система јесу „Београдске електране“. Веома смо задовољни начином рада и пословања овог предузећа. Током прошле године урађен је ремонт и проширење капацитета, што се показало као одличан потез будући да је у прва три месеца грејне сезоне забележен пад рекламација од 10 одсто у односу на исти период прошле године – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, у текућој грејној сезони већ је било 26 дана када је режим рада био током свих 24 часа.

– Тако ће бити све док су температуре током читавог дана испод нуле. Према прогнозама метеоролога, топлије време нас очекује тек од средине месеца, тако да ће до тада овај режим остати на снази. Важно је истаћи да ЈКП “ Београдске електране“ из године у годину има све већи број корисника, тренутно око 310.000 домаћинстава односно више од милион грађана. Стабилан рад овог система неопходан је за нормално функционисање града Београда – закључио је Никодијевић.

Догађају је присуствовао вршилац дужности секретара за управу града Београда Никола Прелевић, вршилац дужности подсекретара за енергетику Милан Вулевић, као и помоћник директора ЈКП „Београдске електране“ Зоран Спасеноски.

Извор: Беоинфо

The post Антић и Никодијевић на Бадње вече са запосленима у ЈКП „Београдске електране“ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »