Дачић: Нисам присталица ванредних избора

Министар спољних послова Србије и први човек Социјалистичке партије Србије каже да је његова партија дуго година присутна на политичкој сцени да он никад није био присталица ни ванредних избора ни протеста на улици.

„Увек сам против ванредних избора, зато што држава треба да буде у нормалном, редовном стању изборних циклуса, међутим, ако следеће године улазимо у изборну годину, то и не би били ванредни избори. А ако избори не шкоде националним и државним интересима, могу и да се организују“, коментарише Дачић за Танјуг спекулације о могућим ванредним изборима у Србији на пролеће.

Осврћући се на протесте у Београду и критике опозиције на рачун власти Дачић каже да је најбољи одговор на то – победа на изборима.

„Када неко каже идемо на изборе, одмах се буне – што да идемо на изборе. Па како неко мисли да се долази на власт осим изборима“, пита се министар и каже да је можда реч о томе да „они траже изборе, а моле бога да их не буде“.

„То су унутрашње ствари које не би требало да имају утицаја на јединство око државне политике. На жалост ми смо далеко од тога да имамо консензус око најважнијих државних и националних питања и то је оно што је највећа опасност за Србију.“, оцењује он и додаје да протести могу утицати на политичку стабилност у Србији.

„Стабилност је, нарочито важна у тренуцима кад доносите важне државне одлуке и не мислим да ће се протестима било шта постићи. У Србији ће владати онај ко победи на изборима. То је увек тако било“,закључује Дачић.

Извор: Танјуг

фото: Новости

The post Дачић: Нисам присталица ванредних избора appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »