Ђурић: Нова година доноси нове обмане и лажи Вука Јеремића

Потпредседник СНС Марко Ђурић оценио је данас да је апсурд да о српско-руским односима говори Вук Јеремић, део режима у време којег су односи два народа и државе доведени на најниже гране у историји.

„Нова година доноси нове обмане и лажи Вука Јеремића, који очито не намерава да одустане од своје политике прављења смутњи и завада“, рекао је Ђурић.

Наводи да је Јеремић са својим шефом Борисом Тадићем преварио Русију када се претварао да прикупља подршку за разговоре о Косову и Метохији у Уједињеним нацијама, а онда преко ноћи дијалог пренео под окриље Европске уније, што му, сматра Ђурић, у Москви никада није заборављено.

„НАТО ентузијаста Јеремић заборавља и да је у време његовог режима Србија 2010. године изостала са параде у Москви поводом 65. годишњице победе над фашизмом, на којој су тада дефиловали припадници великог броја страних армија, али не и српске. Подсетићу да су српски гардисти, на 70. годишњицу победе над фашизмом дефиловали Црвеним тргом, и то управо зато што су Јеремић и остали идеолози русофобије у Србији заувек отерани са власти“, рекао је Ђурић.

Истиче да о личним односима председника Александра Вучића и Владимира Путина ништа не говори речитије него број њихових сусрета и додаје да само неколико светских лидера има, попут Вучића, увек отворена врата код председника Руске Федерације.

„Јеремић и његови партијски пријатељи су, дакле, умало успели да покваре оно што се покварити не може, а то је исконска и искрена љубав српског и руског народа и наше две државе“, наводи Ђурић.

Додаје да о Јеремићевим лажима довољно говори то што су у његово време на аеродром у Батајници слетали гостујући авиони НАТО, а да су данас тамо руски мигови 29.

„Надам се да ће Вук Јеремић у 2019. години, у паузама између лажи и обмана, коначно наћи времена да српској јавности одговори колико је и за које услуге добио новца од Катара и свог покровитеља контроверзног бизнисмена Патрика Хоа“, закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »