Интервју потпредседника Народне скупштине и члана председништва СПС Ђорђа Милићевића за “Ало“

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије и шеф Посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић проговорио је први пут за Ало након тешке животне борбе која га је неочекивано задесила почетком новембра 2018. године.
На почетку да вас питам како сте?
Хвала богу, сваким даном све боље, опоравак тече својим током, породица и пријатељи су уз мене. Хвала лекарима из Ваљевске болнице и са Клиничког центра Србије који су сво ово време бринули о мом здравственом стању и спасли ми живот. Не могу да опишем захвалност коју осечам према људима који су ме водили кроз све ово, на челу са проф. др Владом Ђукићем без којег дефинитивно не би све ишло овим током, и мој опоравак не би био, колико год то изгледало другачије – овако брз. Такође, не могу да не споменем проф. др Томислава Аранђеловића и др Биљану Дамјановић који су били уз мене током мог боравка у болници.
У болници сте скоро 2 месеца, како тече опоравак?
Опоравак иде свијим током, имамо сам тешке повреде танког и дебелог црева, артерије која излази из аорте, као и слезине. Било је јако мучно и тешко, али данас се осећам много боље. Стање ми је стабилно и идемо даље.
Да ли ћете у болници дочекати Нову годину?
Једва чекам моменат да се вратим кући и по најавама лекара, верујем да ћу новогодишњу ноћ провести у кругу своје породице.
Шта себи желите у 2019. години?
Првенствено да се што пре опоравим и да се вратим у нормалан ток живота, и да у 2019. години што више времена проведем са својом породицом.
Да се вратимо на 2. новембар, дан када сте доживели саобраћајну несрећу, како је тај дан почео?
Сасвим уобичајно, обзиром да није било заседања тога данам био сам у Ваљеву и бавио се припремом за X јубиларни Конгрес. Увече сам кренуо у Београд на обележавање 100 годишњице од завршека Првог светског рата која се обележавала свечаном Академијом у Сава Центру.
Чега се прво сећате када сте дошли к свести ?
Мог пријатеља Декија који је био поред мене…
Шта вам је тада пролазило кроз главу?
Само да издржим и што пре дозовем помоћ, пре него што изгубим свест.
Како је сада Ваша породица, њима је било тешко?
Морам да нагласим да сам јако поносан на своју супругу Весну и брата Гагу који су сваки дан путовали из Ваљева за Београд како би били са мном и дали ми пуну подршку да издржим тешку животну борбу. На њиховом држању и владању ситуацијом може само да позавиди сваки човек. Моја ћерка Ива и моји родитељи су такође изнели ову нашу породичну драму на завидном нивоу – јако сам поносан на све њих!
Подршка је стизала са свих страна, како од грађана тако и од свих политичара и из власти и из опозиције, колико Вам је то значило?
У оваквим животним ситуацијама видите колико вредите и колико сте успели да останете човек, ма којим се год послом бавили. Увек сам се трудио да све испоштујем и да са свима остварим коректан и добар однос и мој труд се исплатио – што доказује и подршка која ми је указана! Заиста се захваљујем свима који су дали подршку мојој породици – у оваквим тешким околностима вас то одржи у животу.
Шта Вам је лидер СПС-а Ивица Дачић рекао када је дошао да Вас посети?
Морам да кажем, искористим ову прилику да се и јавно захвалим лидеру партије којој припадам који је одмах по повратку са пута, где је био да би одбранио националне државне интересе Србије, дошао у болницу да ме обиђе! Рекао ми је искрено: “Издржи Ђоле и буди јак“
Ко је уз Вас у овим тешким данима?
Свима сам бескрајно захвалан. Посебну захвалност дугујем својој породици, пријатељима и колегама из Социјалистичке партије Србије који су од првог тренутка били уз мене и моје најближе. Они су људи који су показали да пријатељство и професионалност могу да иду једно уз друго. Такође, хвала мојим колегама из Народне скупштине, као и друговима који су последњих два месеца у контакту са мојом породицом и који ми шаљу поздраве. Подршка стиже са свих страна и то ме додатно мотивише да се што пре опоравим.
Да ли вам недостаје Скупштина Србије?
Имао сам привилегију да уз посао којим се бавим и начином живота којим живим, што је такође важно, упознам разне људе што из јавног живота, што оних јавности непознатих. Волим дружење, упознавао сам људе разних професија, који нису познати, а остављали су снажан утисак на мене. Ова ситуација ми је показала колико ме људи поштују и цене мој рад и оно за шта сам се годинама залагао, а то је да да су дефинитивно људскост, правичност и коректан присуп и даље на цени!!
Политика је мој начин живота и наравно да једва чекам да се вратим, како би могао да наставим да се борим за бољитак живота свих грађана Србије и за наше националне и државне инересе, како кроз политику за коју се залаже Социјалистичка партија Србије и председник Ивица Дачић тако и кроз законе за које се залажемо у Народној Скупштини Републике Србије.

The post Интервју потпредседника Народне скупштине и члана председништва СПС Ђорђа Милићевића за “Ало“ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »