Ђурић: Кораци Приштине о укидању прелаза са Албанијом нелегални

Изјава косовског премијера Рамуша Харадинаја и представника Републике Албаније о укидању прелаза показује праву, великоалбанску природу режима у Приштини, изјавио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

„Овакве кораке предузимају потпуно нелегално, а за март најављено укидање прелаза и контрола представљало би грубо кршење међународних обавеза Приштине с потенцијално несагледивим последицама“, указао је Ђурић.

Ђурић истиче да свако политикантско дивљање, попут овог, само је стварање плодног тла за нове сукобе и удаљава регион од решења.

„Упозоравам одговорне у међународној заједници да се убрзана ескалација тензија, изазвана шовинистичком еуфоријом Приштине, мора зауставити. Све озбиљне последице које могу да проистекну из њиховог нечињења биће у пуној мери њихова одговорност“, поручио је Ђурић.

Ђурић указује да ако Приштина и Тирана крију да је граница Србије са Албанијом дугачка 111 километара, или се праве да не знају да по Резолуцији 1244 Савета безбедности не да није дефинисано укидање прелаза према Албанији, већ је прописано присуство државних органа Републике Србије на њима, међународна заједница би на то морала да их подсети, закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »