Никодијевић: 2018. за град Београд била веома успешна

Председник Скупштине града изјавио је у вестима Прве телевизије да је 2018. година на економском и инвестиоционом плану за град Београд била веома успешна.

Он је указао да је ове године покренут нови инвестициони циклус у српској престоници.

-Усељени су први станари у овиру пројекта „Београда на води”, потписан је уговор за изградњу фабрике за прераду отпада у Винчи и изградњу топлодалековода од Обреновца до Новог Београда. Такође је основано предузеће „Метро и воз”, како би се до краја 2019. године кренуло у пројектовање изградње метроа у Београду – навео је Никодијевић.

Када су у питању инвестиције, 2018. година је за Град Београд била добра, економски врло успешна што се види и по буџету за 2019. годину, који први пут прелази милијарду евра. То је доказ да је економија Београда, али и Србије на здравим ногама, рекао је Никодијевић и најавио нови циклус инвестиција.

Он је поручио да је у 2019, Град Београд одлучан да стане на пут „дивљој” градњи.

– Промењен је Закон, пооштрени су казне за такве извршиоце, појачане су инспекције и свакодневно се процесуирају они који граде без дозволе. Такве грађевине неће моћи да добију прикључке на комуналну инфраструктуру и неће моћи да се стављају у правни промет – истакао је Никодијевић и позвао грађане да пријаве такву градњу.

Он је подсетио да се испред Народне сукупштине традиционалано организују новогодишњи концерти, 30 и 31. децембра и 1. јануара.

–Велики број туриста је и ове године одлучило да Нову годину дочека у српској престоници. Већ сада нема места у београдским хотелима и та чињеница говори да се Београд као туристичка дестинација развија и постаје препозтљива у свету – закључио је председник градског парламента.

Извор: Беоинфо

The post Никодијевић: 2018. за град Београд била веома успешна appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »