Вучић: Нико неће моћи да заустави јачање Србије

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас младим лекарима, који су данас добили уговоре о првом запослењу, да нико неће моћи да заустави јачање Србије, те да они, у правом смислу те речи, они који треба да граде будућност земље.

„То не кажем зато што је политички лепо да се чује, већ зато што то стварно мислим“, рекао је председник.

Указао им је да је важно да раде, да се боре, труде и показују одговорност, као што су чинили и до сада.

„Наставите да радите онако како сте студирали“, посаветовао их је Вучић.

Испричао је и да се сећа да његове колеге са Правног факултета, који су били слабији од њега током студија, ни данас не могу да га победе.

„Морате да задржите исту одговорност, марљивост и преданост и увек ћете да побеђујете“, рекао им је Вучић.

Вучић је истакао да ће Србија наставити да јача своју привреду, што нико неће моћи да заустави, као што неће моћи да заустави ни подршку државе српском народу на КиМ.

„Какве год они мере проводили и чинили против нас, увек ћемо имати довољно начина да обезбедимо плате за раднике у здравству на Косову и Метохији, као и сав потребан материјал да бисте могли да лечите наше старе, младе и децу на КиМ“, рекао је Вучић.

 

Већа примања за здравствене раднике

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас приликом доделе уговора о запослењу најбољим дипломцима медицинских факултета у Србији да ће плате запослених у здравству из године у годину бити веће и навео да је Србија данас испред пет или шест земаља ЕУ по квалитету здравствених услуга.

Вучић је рекао да је уверен да ће плате моћи да буду веће захваљујући бољој ситуацији у економији.

„Молим вас да знате да свако повећање мора да прати јачање наше економије која је раније била уништена. Нисмо имали шта да наплатимо. Данас се ствари мењају, јер није исто када у Нишу на пример имате две или осам фабрика. Тај новац се слива у државну касу“, рекао је Вучић.

Наводећи да је завршен Клинички центар у Нишу, Вучић је рекао да очекује да ће у наредних неколико година бити завршени и центри у Београду, Новом Саду у Крагујевцу.

„Посебно планирамо да уложимо у Клинички центар у Косовској Митровици и здравствени центар у Грачаници“, рекао је Вучић.

Вучић је указао да проблем у здравству постоји, те да је пре пет година било последње у Европи, међутим, каже да је оно данас испред пет, шест земаља ЕУ што, како каже, не значи да је добро.

Каже да је и данас незадовољан јер слуша изговоре када поједини радови не почну на време и тада му, како каже, дође да „искочи из коже“, јер слуша „тупаве, несувишне, одговоре“.

Када је реч о платама запослених у здравству, Вучић је рекао да је инсистирао да плате лекара и медицинског особља буду највише повећане.

Сестрама и медицинском особљу 12 одсто ће плате бити веће ове године, а лекарима 10 одсто.

„Следеће године да буду кумулативно још веће. Улагаћемо све више у вас. Моћи ћете пристојно да живите у земљи од напорног и тешког рада. Нико неће моћи да потцени ваше знање и рад и уверен сам да ће држава умети да га награди“, рекао је Вучић.

Како је рекао, данас је срећан, јер је у ова тешка и турбулентна времена, не нашом кривицом, изазвана у свету, Европи и региону, пронађена могућност да се младима обезбеди боља и сигурнија будућност.

„Здравље нема цену, образовање, наука и развој немају цену и зато је држава почела да улаже више новца“, рекао је Вучић.

Вучић је замолио владу да почне да прати рад вредне деце у средњим и вишим школама и да их на исти начин ангажује.

„Да им укажемо да држава има све више економског потенцијала, да смо у стању да изградимо друштво задовољних, ако ништа друго, неупоредиво задовољнијих грађана“, рекао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »