Konkurs za Trijenale proširenih medija 2019.

Sunday, December 23, 2018 – 23:45 to Thursday, February 28, 2019 – 23:45

Udruženje likovnih umetnika Srbije i Sekcija proširenih medija raspisali su konkurs za međunarodno Trijenale proširenih medija, multimedijalne umetnosti i umetnosti novih medija “Rekonekcija” koje će biti održano od 16. aprila do 13. maja 2019. godine u Beogradu, kao manifestacija koja ima zadatak da predstavi nove tendencije na savremenoj umetničkoj sceni u oblasti proširenih medija i intermedijalnih umetničkih oblika.

Trijenale je otvoreno za nove umetničke koncepcije, pravce, pokrete, metodologije, primenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u umetnosti i inovativne pristupe umetnosti.

Trijenale će biti održano u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, kao i u drugim prostorima u Beogradu i Srbiji, u skladu sa tehničkim mogućnostima i prezentacionim koncepcijama selektora.

Pravo učešća na Trijenalu imaju, osim članova ULUS-a, svi stvaraoci koji zadovoljavaju umetničke i profesionalne kriterijume bez obzira na dob, etničku, rasnu, religijsku, socijalnu i drugu pripadnost.

Osnovna tema manifestacije Rekonekcija konceptualno se i organizaciono realizuje kroz sedam, međusobno i sa njom, korelativnih programskih celina – (pod)tema (ekspliciranih u Propozicijama konkursa).

Svaki umetnik/umetnica ili umetnička grupa može da konkuriše sa više radova u najviše dve teme, a selekcijom radova može biti  predstavljen/predstavljena sa najviše 4, odnosno, 2 rada po temi.

Predloženi radovi moraju biti opisani tekstom i fotografijama, a u svom domenu i video zapisom, zvučnim zapisom ili na drugi način, tako da se verno prikažu njegove osobine, dimenzije i sadržaj.

Participaciju plaćaju samo umetnici čiji su radovi odabrani za izlaganje u toku Trijenala.

Konkurs je otvoren do 28. februara 2019.

*U prilogu:

Propozicije konkursa

Prijavni formular

**Please find attached the Open Call for the Triennial of Expanded Media, Multimedia Art and New Media Art in English

Entry form (in English)

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »