Триван се састао са председником Ловачког савеза Србије – ЛСС Братиславом Ћирковићем

Отварање сарадње са свим деловима друштва који могу допринети заштити животне средине и природе и заштити биодиверзитета Србије један је од приоритета Министарства заштите животне средине, рекао је министар заштите животне средине Горан Триван у разговору са председником Ловачког савеза Србије – ЛСС Братиславом Ћирковићем.

На састанку на којем је разговарано о питањима заједничке сарадње, указано је на могућ допринос ове организације заштити природе, нарочито по питању поштовања закона у очувању биодиверзитета, и спречавања илегалног убијања животињских врста. „Ловачки савез Србије мора бити значајна карика у заштити животне средине и природе, која ће нам помоћи у одржавању реда у природи“, нагласио је министар.

С обзиром да је један од фактора угрожавања не само дивљачи, већ и других дивљих животињских врста прекомерна употреба пестицида или употреба забрањених пестицида на пољопривредним површинама, са састанка упућен је апел пољопривредницима да поштују закон и не бацају забрањена хемијска средства, како не би дошло до убијања птица, тровања и убијања животиња, али и угрожавања живота и здравља људи.

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Триван се састао са председником Ловачког савеза Србије – ЛСС Братиславом Ћирковићем appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »