Гостовање Ивице Дачића у Јутарњем програму на ТВ Прва:Ми смо једна од ретких странака која има идеологију

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић оценио је данас да следеће године у Србији неће бити парламентарних избора.
Он је додао да сматра да би одржавање избора било добро за појединачне странке, али да не одговора за државу.

Дачић је у јутарњем програму Тв Прва рекао и да део опозиције у Србији нема никакав програм који би понудили бирачима, већ се све своди на то да су против председника Србије и Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића.

„Највећи део критика према Српској напредној странци, која је владајућа, усмерен је према личности, а не према политици. Да би добили политику, део опозиционих странака иде у крајности и сада су против онога што су некада говорили“, казао је Дачић.

Појашњава да ако је некада политика сада опозиционих странака била евроинтеграције Србије, сада су против тога, као и против страних инвестиција за које су се некада залагали.

Пред сутрашњи Конгрес Социјалистичке партије Србије, на којој ће се бирати председник партије, Дачић, који је једини кандидат, каже да председник странке мора да јој доприноси, те да ако смањује политички капацитет странке, јер није популаран, мора да сноси последице.

„У политици је као у сваком другом послу, када не будете у стању да добро радите посао, мењаће вас. Онај ко је на челу странке мора да доприноси, а мој рејтинг већи је од рејтинга странке“, каже Дачић и додаје да он даје ветар у леђа странци.

Каже и да тренутно постоји велики пад популарности странака и политике као професије, те да није лако учествовати на политичкој сцени када се има велика странка као што је СНС, а поготову у ситуацији као што је случај са СПС-ом, који није опозициона странка.

„Ми смо једна од ретких странака која има идеологију, разликујемо се од СНС-а, који су умерена десница. За њих је економија приоритетна, а код нас је битно какав је начин расподеле друштвеног богатства, положај радника, социјална политика“, наводи Дачић.

Упитан да ли је добро што се лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић повукао са политичке сцене, Дачић је рекао да не зна да ли је то добро или не, али да сматра да није ни требало да улази у политику, што је то био његов избор.

Извор: Б92

The post Гостовање Ивице Дачића у Јутарњем програму на ТВ Прва:Ми смо једна од ретких странака која има идеологију appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »