Александар Антић упутио телеграме саучешћа министрима Чешке и Пољске

Министар рударства и енергетике Александар Антић упутио је телеграме саучешћа министрима енергетике Чешке Републике и Републике Пољске поводом експлозије у руднику ЧСМ Север у Стонави на истоку Чешке , у којој је животе трагично изгубило 13 рудара из Чешке и Пољске.

Александар Антић упутио је, у име Министарства рударства и енергетике Републике Србије и своје лично име, телеграм саучешћа министарки индустрије и трговине Чешке Марти Новаковој и министру економије Пољске Кристофу Чорзевском.

  • Дубоко ме је потресла вест о несрећи која је задесила две земље, када су ваши рудари у експолозији метана у руднику у Стонави трагично изгубили животе. Дозволите ми да вам пружим подршку пријатељске Србије у овом тешком тренутку.  

Министар Антић указао је на изразе најдубљег саучешћа породицама страдалих и упутио жеље за брз опоравак повређених рудара.

  • Овај губитак се не може надоместити, саосећамо са вашим болом. Због оваквих ствари рударски посао сматра се једним од најтежих на свету. Желимо успешан и брз опоравак повређеним рударима.

Извор: Министарство  рударства и енергетике

фото: Република.рс

The post Александар Антић упутио телеграме саучешћа министрима Чешке и Пољске appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »