Дачић разговарао са новим амбасадором Републике Аргентине

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у куртоазну посету новог амбасадора Републике Аргентине Естанислаоа Савелса. У разговору је истакнуто да је Аргентина један од најважнијих партнера Републике Србије у региону Латинске Америке и шире, са којим нас везује дугогодишње пријатељство, одлични односи и заједничко залагање за поштовање међународног права. 

Амбасадор Савелс је подсетио на дугу историју односа и на блискост ставова наших земаља по бројним питањима, укључујући поштовање принципа територијалног интегритета. Поред потврде политичке подршке Аргентине Републици Србији, указао је на намеру да својим активним деловањем допринесе унапређењу сарадње у низу области, попут пољопривреде, енергетике, сарадње на плану културе и другим.

Уз захвалност на принципијелној подршци Аргентине територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије, са наше стране је указано на интерес да са Аргентином интензивирамо политички дијалог на свим нивоима, као и да унапређујемо сарадњу у свим областима, а пре свега на економском плану. У том контексту, најављена је пуна подршка активностима амбасадора.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са новим амбасадором Републике Аргентине appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »