Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Републике Индонезије

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Индонезије у Србији Харија Кандуа, уочи завршетка његовог мандата .

Министар Дачић је захвалио амбасадору Кандуу на његовом личном доприносу унапређењу билатералних односа између Србије и Индонезије, изражавајући уверење да ће вишедецинијски пријатељски односи између наших земаља наставити да се унапређују, посебно у области економске, парламентарне, образовне, научно-културне и спортске сарадње.

Министар Дачић је изразио задовољство високим степеном разумевања Србије и Индонезије по кључним питањима за две земље. Посебно је истакао захвалност Индонезији на принципијелном и недвосмисленом ставу непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, као и на континуираној подршци суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Потврђена је обострана спремност за даље јачање међусобног дијалога на високом нивоу, у ком смислу је министар Дачић изразио наду да ће министарка иностраних послова Индонезије Ретно Марсуди посетити Србију током 2019. године.

Амбасадор Индонезије Хари Канду је захвалио министру Дачићу на његовом личном доприносу унапређењу билатералних односа између Србије и Индонезије. Изразио је задовољство постигнутим нивоом билатералне сарадње у протеклом периоду, потврдивши интерес Индонезије за даље јачање традиционално пријатељских односа. Захвалио је на одличној сарадњи у мултилатералној области, а посебно на подршци Србије кандидатури Индонезије за несталног члана СБ УН 2019-2020. године. Још једном је потврдио чврст став Индонезије по питању непризнавања једнострано проглашене независности „Косова“, који ће и убудуће остати непромењен.
Извор: МСП

The post Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Републике Индонезије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »