Zaječar: Odbornici Saveza za Srbiju napustili zasedanje Skupštine grada

Ukupan budžet grada Zaječara za 2019. godinu planiran u iznosu od 3.878.476.714,77 dinara usvojen je većinom glasova na današnjem Skupštinskom zasedanju, a odbornici opozicije usvajanje pomenutog akta oštro su kritikovali uz konstataciju da je nerealan i projektovan na nivou „novogodišnjih želja“.

 

Dragana Rašić, odbornica Saveza za Srbiju u Skupštini grada Zaječara

Odbornica opozicije Dragana Rašić napomenula je da je budžet za 2019. godinu neozbiljan, jer nikome u Zaječaru trenutno ne treba zatvoreni bazen u Kotlujevcu, kao ni klizalište od 20.000 eura.

“ Mi smo klizalište već imali, pa je trebalo da vidimo šta se sa njim dogodilo i da li je nabavka novog klizališta sada prioritet za građene Zaječara.

U 2019. projektovana je i nabavka od 35.000 litara goriva za potrebe gradske uprave, što bi značilo da će svaki automobil dnevno prelaziti po 100 kilometara.

Ona je podsetila da su građanima Zaječara još 2007. godine od strane gradonačelnika obećani Timočki univerzitet, izgradnja socijalnog nasilja, gerontološki centar, pogon za konzerviranje voća i povrća, banja Nikolićevo, ali ništa od toga nije izgrađeno i ostalo je kao prazno slovo na papiru.

 

Miloš Stojadinović, odbornik Saveza za Srbiju u Skupštini grada Zaječara

Odbornik opozicije Miloš Stojadinović podsetio je da je budžet za 2018. godinu takođe bio nerealan i projektovan na oko 2,5 milijarde dinara, a do sada nije realizovan ni 70% od planiranog.

“ Kako napredujemo sledeće godine budžet će biti projektovan na 6 milijardi dinara.

Ovo je samo budžet sa lepim željama, a očito je da je gradonačelnik Ničić poznat po tome da želja i te kako ima“, zaključio je Stojadinović.

 

Na konstataciju opozicije da vladajuća garnitura predvođena Srpskom naprednom strankom u Zaječaru nije pokazala odgovornost prema trošenju novca građana, već je budžet projektuje za punjenje džepova, po principu „Keep light“-a, Dragana Rašić istakla je:

„Jedino mogu da poručim: „VIDIMO SE 22. DECEMBRA U BEOGRADU. POČELO JE!“

 

Zbog iskazane rečenice za skupštinskom govornicom Dragani Rašić izrečena je mera opomene, Stojadinović je takođe pozvao građane na protest, i komentarisao način na koji Srpska napredna stranka metodama prisile i trošenjem javnog novca u stranačke kampanja pobeđuje na izborima, nakon čega mu je Stefan Zankov oduzeo reč, što je imalo za posledicu da odbornici Saveza za Srbiju Dragana Rašić i Miloš Stojadinović napuste skupštinsko zasedanje.

Ova vest Zaječar: Odbornici Saveza za Srbiju napustili zasedanje Skupštine grada je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »