Вучић: СНС убедљиво победила на локалним изборима у четири општине

Председник СНС Александар Вучић саопштио је вечерас да је Српска напредна странка убедљиво победила на локалним изборима у све четири општине.

„Људи неће немире и нереде, хоће рад, озбиљност и одговорност“, рекао је Вучић на прес конференцији у седишту СНС и додао да грађани виде и да је земља угрожена због Косова и Метохије.

Вучић је такође рекао да избори нису били лаки, јер су одржани у условима притисака споља, али и изнутра.

„За нас то нису били лаки избори, у условима у којима смо притиснути споља због Косова и Метохије, условима у којима су нас на различите начине, вербално, па чак и физичком агресијом притискали изнутра разним чудима о којима ће говорити сутра и службено господин Стефановић и представници других органа СНС“, нагласио је Вучић.

„Људи неће немире и нереде, хоће рад, озбиљност и одговорност“, истакао је Вучић.

Изнео је да је листа око СНС на изборима у Лучанима освојила 66,25 одсто, или 27 мандата, а Савез за Србију 9,57 одсто, или, у мандатима, СНС 27 мандата, а СЗС 4.

У Дољевцу је СНС, каже Вучић, освојила 83,4 одсто гласова бирача.

Листа око СНС на изборима у Лучанима освојила је 66,25 одсто, или 27 мандата, рекао је Вучић.

Савез за Србију освојио је 9,57 одсто или 4 мандата, док су цензус прешле Група грађана „Један тим“ са 7,24 одсто и СПС са 6,37 одсто имаће по два мандата.

У Дољевцу је СНС освојила 83,4 одсто, а цензус су прешле Јединствена Србија са нешто више од шест одсто, и СПС са 5,52 одсто.

У Кладову је СНС освојила 59 одсто, док су цензус прешле СПС и ПУПС.

На изборима у Кули листа окупљена око СНС освојила је 59,68 одсто гласова или 20 мандата.

СПС је добила 11,1 одсто, или пет мандата, Група грађана „Критична маса“ 8,9 одсто и ПОКС 6,67.

Интересантна је, према његовим речима, била излазност у Кули са 46,55, која је већа него што се очекивала.

У Дољевцу излазност је била виша од 75 одсто, што га је, како је истакао, позитивно изненадило.

„У свим општинама не да смо освојили само апсолутну већ и квалификовану већину, констатовао је Вучић.

„На претходним локалним изборима наша странка имала је тачно 50 одсто гласова, а данас смо добили готово невероватан раст већи од 34 одсто у односу на резултате претходног гласања. Имали смо хендикеп да трчимо против снажнијег противника“, приметио је.

Догодио се, каже, интересантан феномен – саме „Двери“ имале су на претходним изборима 11,3 одсто, а данас ће бити испод 10 одсто.

Саме „Двери“ су биле тада јаче и са Велимиром Илићем имале су 27 одсто. Зато смо очекивали да то буде тешка утакмица. Добили су они сви заједно значајно мање гласова него што су саме „Двери“ имале, казао је Вучић.

Указао је да је СНС добио више гласова него на председничким изборима, јер су тада Јанковић, Јеремић, Обрадовић, Стаматовић у овим општинама имали укупно 25 одсто, а данас су добили три пута мање од тога.

„Нарочито сам задовољан последњим даном кампање, када сам био у Котражи где сам видео све снажне и јаке домаћине, а где смо добили 80 одсто. Никада се то није десило. Ради се о домаћинима који не доносе лаку одлуку. Захвалан сам јер су умели да препознају озбиљност и рад“, рекао је Вучић.

Вучић је пренео да СНС ради истраживања на недељном нивоу и да је синоћ рекао, гостујући на Првој телевизији, да није популарност колико ћете да викнете, некога да ударите, агресију да проводите кроз медије.

„То људи не воле. Ми смо знали да драматично падају, а ми растемо. Али коме да говорите када неће да науче из грешака. Ова победа за нас је много важна и велика награда“, рекао је Вучић.

Вучић се захвалио свима који су гласали, подсетивши да је од 50.000 изашлих бирача 34.000 дало глас СНС-у.

Закључио је да би на нивоу Србије данас разлика била „никада већа“, нешто што се у историји није догодило.

„Наши противници никада нису били слабији. Међутим ми желимо да буду што снажнији, да имамо озбиљну дебату по озбиљним питањима, а не сукобе и свађе, поручио је Вучић.

„Бар у појединим местима смо гласове заслужили. Много тога смо урадили у Дољевцу, Лучанима, много уложили у претходним годинама. Урадили не због избора, већ три године раније када смо правили насипе због поплава. Мораћемо још много да радимо за Драгачево, Котражу. За Кулу смо почели тек да доводимо инвеститоре. Тамо видим велику расутост у гласовима, и пресрећан сам што смо добили 60 одсто. Кула је некада био индустријски центар, а отворили само два погона. У западно бачком округу мораћемо још доста да урадимо и замолићу министре да се сконцентришу на тај регион. Пресрећан сам због Кладова јер СПС тамо има изванредне људе. Можда је нефер што је толика разлика између наших странака и што смо добили толику предност. Неки кажу да је то због мог имена, али свакако ћемо морати да себе да поправимо у тој општини, поручио је Вучић.

Вучић је казао да треба радити још више за цео борски округ и с тим у вези најавио да у уторак треба да се финализује договор са Кинезима око РТБ Бора.

„У уторак ћемо да, ако буде све у реду, окончамо посао око Бора. Добиће велики новац много банака који су повериоци, као и ЕПС. Истовремено то је велика инекција за Бор. Бор и Мајданпек ће имати највећу корист. Гледаћемо да улажемо и у Кладово и Неготин, најавио је Вучић.

Такође је казао да би СНС у Београду да су данас избори имао већу разлику него на прошлим изборима, јер неће људи немире, нереде, хоће рад, озбиљност, одговорност, људи виде да се ствари померају на боље, виде да нам је земља угрожена око Косова и Метохије.

На крају поново се осврнуо на данашње изборе и захвалио свим људима који су трпели стравичне увреде, псовке, цео боговетни дан.

„Ја сам их молио данас да пусте да све раде, да истрпе. За Лучане, пре неколико дана смо имали податак да ће на изборима бити 66 према 11. Нисам тада веровао да је могуће, и посумњао сам по први пут у истраживање. Честитам и онима који су радили истраживања“, нагласио је Вучић.

 

Стефановић ће отићи кад и ја

Стефановић ће отићи кад и ја, рекао је вечерас председник СНС Александар Вучић, поводом медијских навода да је министар Небојша Стефановић понудио оставку након што није добио одобрење да ухапси припаднике опозиције који су вечерас упали у полицијску станицу у Лучанима.

Председник СНС је рекао да ће о инциденту у Лучанима и оставци сам Небојша Стефановић говорити сутра.

„Небојша ће о томе сутра, није то било у таквој форми. У Лучанима, у једној од тих насилничких акција, није учествовао нико из СНС, а онда се догодило да су упали у полицијску станицу. Небојша ме узнемирен звао и рекао да нико нема право да тако узнемирава и прети. Рекао сам му да док нема насиља да их пусти. Њему је то било тешко, али он ће отићи кад и ја“, рекао је Вучић.

 

Србија има важнијих питања од избора у овом тренутку

Има много важнијих питања у овом тренутку од избора, рекао је вечерас председник Србије и СНС Александар Вучић на питање да ли је после резултата на локалу у четири општине ближи одлуци о расписивању ванредних избора.

„Спремам се за Њујорк и целу ноћ морам да радим на томе. Има много важнијих питања у овом тренутку“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да су чланови СНС за изборе, али да неће „ићи против шефа отворено“ и да ће сачекати још неки месец, па ће поново размотрити то питање.

„Па ћемо да проверимо, па ћемо онда да видимо. Сви мисле тако (о изборима), али ће још да ме послушају, сигурно и због тога што Србију воле више и од странке, коју сви неизмерно волимо“, рекао је Вучић.

Упитан о истоветном предлогу коалиционог партнера, председника Покрета социјалиста Александра Вулина, о расписивању ванредних избора, Вучић је указао колико је велика разлика у подршци између СНС и СЗС.

„Ја кад слушам те бапске приче како некоме пада рејтинг, јер они шетају по улицама, то су бапске приче… Они и њихови медији су агресивно покушали, али људи неће насиље над женама, хоће боље услове, веће плате, људе који се боре за Србију.

Подсетио је да је и у интервјуу Првој тв приметио да је СНС на историјском максимуму.

Вучић је додао и да о резултатима не воли да прича, да се не радује претерано, јер зна колика је одговорност на нашим леђима.

Како је истакао, чини му се да је и људима све јасно, а Србија је, каже, много важнија од политичких странака, и од СНС.

„Имамо важну и велику борбу за Србију и око КиМ, да пробамо да заштитимо наш народ и наше интересе, али не заборавите да нас чека много тога и око улагања у вештачку интелигенцију, напредне технологије, јер је то будућност и тако желимо да видимо Србију – која се развија и иде напред“, рекао је Вучић.

Указао је да локални избори нису мерило у потпуности, јер на парламентарним изборима неко увек добије мало више, а неко мало мање.

Примера ради, навео је да СРС и СПС увек на централном нивоу добију нешто више, него на локалу.

Додао је да СНС у неким срединама има лошије људе, који снижавају рејтинг странке и да ће на томе морати да раде.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »