Ђурић: Приштина извргава руглу саму идеју дијалога са Београдом

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је вечерас да одлука Приштине о именовању једног од најозлоглашенијих комаданата терористичке ОВК Фатмира Љимаја, као и Шпенда Ахметија, на чело преговарачког тима извргава руглу саму идеју дијалога са Београдом.

Ђурић је додао да то јасно показује да Приштина не жели било какав озбиљан разговор о будућности и нормализацији односа и расветљавању косовско-метиохијског чвора, већ да жели да настави са свакодневним провокацијама и ескалацијом насиља у нашој јужној покрајини.

Ђурић је рекао да га ћутање међународне заједнице на ову „скандалозну чињеницу“ наводи на помисао да би Београд требало да сада кадровска решења за свој преговарачки тим тражи по затворима широм Србије.

„Али сам сигуран да ни тамо не бисмо могли да нађемо тако окореле и озбиљне злочинце какве они имају међу члановима свог преговарачког тима“, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ поновио је да ће Београд, као што је синоћ и рекао председник Вучић, наставити да без обзира на све притиске и све изазове,“ непоколебљиво и истрајно“ бранити интересе нашег народа на КиМ и на другим местима.

„Нећемо било коме дозволити да угрози њихову безбедност и њихово право на опстанак и останак“, поручио је Ђурић.

Ђурић је рекао да је овако неозбиљним и неодговорним потезима Приштина још једном показала да није опредељена ни за мир, ни за дијалог, ни за нормалне односе у будућности.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »