Jovanović: Gradska vlast razorila javni prevoz u prestonici, treba da ode!

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ smatra da su primedbe građana na kašnjenja i izostanak polazaka vozila gradskog prevoza potpuno opravdane i optužujemo aktuelnu vlast u Beogradu za kompletno urušavanje javnog prevoza u prestonici.

Sramno je da je naprednjačka vlast smanjila vozačima plate za trećinu, što je uz mobing, produžetak radnog vremena i primoravanje da rade u poluispravnim vozilima, dovelo do njihovog masovnog odlaska iz zemlje. Samo u 2017. godini, čak 154 vozača su dala otkaz u GSP. To je glavni razlog zašto građani čekaju predugo na prevoz.

Posebno je bizarno da u poslednjih pet godina grad Beograd nije kupio ni sto klasičnih autobusa, koji čine kičmu javnog prevoza, a planiraju da kupe elektro autobuse koje niko u Evropi nije u značajnoj meri uveo i koji su skuplji čak četiri puta od običnih.

U tom istom periodu, subvencije privatnim prevoznicima su povećane sa šest na petnaest milijardi dinara po godini u odnosu na 2014, dok su subvencije GSP-u uvećane za samo dve milijarde. Rezultat je kolaps GSP-a i smanjivanje obima javnog prevoza za po 5% godišnje. U Beogradu je trenutno manje vozila i manje polazaka javnog prevoza nego 2014. godine.

Naprednjačka vlast je nesposobna da upravlja Beogradom i u interesu naših sugrađana je da se što pre sklone. „Savez za Srbiju“ je spreman da tome da odlučujući doprinos.

 

Nikola Jovanović,
zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke

Ova vest Jovanović: Gradska vlast razorila javni prevoz u prestonici, treba da ode! je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »