Обрадовић: Двери уводе шаблон насиља, Ђилас финансира

Потпредседница СНС Марија Обрадовић рекла је данас да јучерашња протестна шетња није била грађански, већ политички скуп и поручила да су Двери те које уводе шаблон насиља, а да Драган Ђилас све то финансира.

„Оно јуче није био грађански протест, то што вам говоре је неодговорно. Кад лажете свог бирача, то је најопасније, сечете грану на којој седите. То је био политички протест, немојте да вас лажу. Оно нису били грађани Србије, они су показали шта мисле на изборима“, рекла је Обрадовић на скупу „Јаке жене, за јаку Србију“.

Према њеним речима, жена окупљених у Сава центру има дупло више него што је јуче било шетача, што је, каже, показатељ колико су њихове идеје и енергија јаки.

Позвала је жене, посебно чланице СНС да када се врате у своја места кажу како ствари стоје, и додала:

„Носили су пароле “ Неонаци напредњаци“. Ко је нациста, ја? Ана Брнабић, Маја Гојковић? Ми то нисмо заслужиле. Не позивам вас на конфликте, сукоб, већ да дате достојанствен, пристојан одговор, да будете још озбиљније, постојаније, са још бољим резултатима, јер их то највише боли“, поручила је Обрадовић.

Политика је простор на којем се сукобљавају идеје и политике и некад је, каже, тешко бити солидаран.

„Знам да ви знате шта је то солидарност. Али, у парламенту нема политичке солидарности. Молим посланице и Мају Гојковић које су сваки дан изложене вербалном насиљу да устану, да их поздравимо“, рекла је она праћена аплаузом, за који је додала да је подршка за све оно што је Гојковић преживела за своја два мандата.

Подсетила је на све случајеве насиља иза које, каже, стоје Двери и Бошко Обрадовић, од упада у канцеларију Маје Гојковић, оно што су његови сарадници говорили за Ану Брнабић, шта су преживеле новинарке и запослена у РИК у ноћи избора…

„Ја мислим да шаблон насиља уводе Двери, а све то финансира Ђилас. Ми морамо да будемо гласне и упорне на сваком месту и да у сваком тренутку да указујемо на то“, рекла је Обрадовић.

Према њеним речима, и недавно одржани марш жена у Косовској Митровици је снажан симбол непристајања на насиље, на неправду, покушај да нас сломе.

Приметила је да и у свету има много патње, не толико због насиља опаких људи, већ због ћутања добрих људи.

„Размишљајте о томе“, закључила је Обрадовић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »