Učesnici protesta da ne podlegnu provokacijama i pokušajima režima da izazove incidente

Od odgovornih pojedinaca iz redova koalicionih partnera SNS, kao i profesionalaca iz MUP, saznajemo da je režim razmatrao mogućnost izazivanja incidenata tokom današnjeg okupljanja građana.

Plan je bio da organizovane grupe tokom govora uvredljivim povicima i insceniranim tučama lažnih navijača i drugih pojedinaca, miran protest prikažu kao nasilan. Cilj je da se građanima pripiše ono što jeste odlika režima – nasilništvo.

Zahtevamo od režima da odustane od ovakvih sumanutih ideja. Apelujemo na učesnike protesta da ne podlegnu provokacijama, već da mirno i civilizovano protestnom šetnjom pošalju sliku koja i jeste ideja vodilja večerašnjeg okupljanja – da se na nasilje ne odgovara nasiljem.

Podvlačimo, koliko god se režim Aleksandra Vučića trudio da nas sve uvuče u svoju prljavu viziju nasilničke Srbije, uvrede i pretnje nisu jezik naših građana, metalne štangle nisu naši rekviziti, a nasilje ne sme da postane vladajući ambijent u našoj zemlji.

Ova vest Učesnici protesta da ne podlegnu provokacijama i pokušajima režima da izazove incidente je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »