Вучић: Спас за Шумадију и огроман добитак за Србију

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас на отварању прве фабрике у индустријском комплексу МИНД парк код Крагујевца „АММ“ да ће у том парку ускоро бити изграђено више фабрика и покренута производња шинских возила – трамваја и вагона, а касније можда и прозводња локомотива.

„Хоћу да те трамваје први купи Бегорад и већ сам замолио градоначелника Београда и градско руководство. То ће бити наши тамваји, најлепши трамваји који ће бити направљени модерним технологијама“, рекао је Вучић.

Нагласио је да ће то драматично допринети повећање привредног раста наше земље и стварању боље будућности за Шумадију и целу Србију. Рекао је да у Милановић групи тренутно ради 260 људи у Мајнд парку, а у Сименсу 600 људи.

„Тако да је тренутно ту запослено 860 радника, а наша је процена да ће ускоро радити укупно 3.000 људи у Милановић групи, Сименсу и научнотехнолошком парку, а када дођу и друге компаније, у Мајнду ће бити укупно шест или седам хиљада људи“, нагласио је Вучић.

Навео је да ће то пуно значити за грађане Крагујевца, Раче, Тополе и околних места.

„Ништа здравије нисмо могли да добијемо у нашој Шумадији. Честитам на овим“.

Вучић истиче да ће Мајнд парк бити спас за Шумадију и огрман добитак за целу Србију, по броју отворених радних места и висини плата. Рекао је да је држава уложила у инфраструктуру тог парка 10 милиона евра и да ће уложити још, с обзиром да ће ту бити посла на вишем технолошком нивоу. Подсетио је да је на том месту пре само седам месеци положен камен темељац и нагласио да је то велики успех.

„Овде ће плате бити значајно више од просека Србије и то ће допринети да млади остану да раде и живе у Шумадији. Када сам долазио овде више него икада сам се осмехивао, јер сам видео младе са осмехом. То су људи од 18 до 30 година и пуни су живота, јер ту виде будућност и за своју децу. Тада сам схватио колико има елана и наде и будућности у Србији“, навео је Вучић.

Навео је да му је Милановић раније рекао, за разлику од других ти се бар нешто бориш, трудиш и петљаш, ајде да пробамо нешто да урадимо и да му је захвалн због тога. Вучић је захвалио премијерки и министрима, али и ЕПС-у, Путевима, Србијагасу и свим људима који су много допринели том пројекту. Истиче да држава има суфицит и смањује незапосленост и повећава животни стандард грађана. Вучић је захвалио и немачким фирмама које запошљавају више од 52.000 људи и навео да ће ускоро запошљавати и до 60.000 и 70.000 људи у Србији.

„Где Немци дођу да раде ту вам је успех загарантован, зато волим када раде Немци, јер то доноси најбољи резултат“, рекао је он и додао да Немци када дођу да раде негде ретко одатле одлазе.

Вучић је рекао да се размишља и о изградњи додатних аутопутева, да ће ускоро бити готов цео аутопут од Беогада до Чачка, да ће ускоро бити готов и цео аутопут од Крагујевца до Баточине, као и да се размишља да до Мајнд парка доведе пруга у дужини од шест километара.

„Добродошао Сименс и живело српско – немачко пријатељство, живела Србија“, поручио је Вучић и пожело срећа рад запосленима.

 

Хвала Мадагаскару, умећемо да ценимо

Председник Србије Александар Вучић захвалио је данас Мадагаскару на повлачењу одлуке о признању Косова и поручио да ће Србија то умети да цени у будућности. Он је новинарима у Крагујевцу пренео да је јутрос разговарао са министром спољних послова Мадагаскара и да му се захвалио на тој одлуци.

Вучић је подвукао да је то за нас важно, јер је Мадагаскар велика земља и да то показује да Србија може да се бори за своје интересе.

„Неће нас то спасити и решити свих мука и недаћа, али хвала им на томе. Умећемо то да ценимо у будућности“, поручио је председник Србије.

 

Србија најбезбеднија у Европи, желимо још боље резултате

Србија је најбезбеднија земља у Европи, али трудићемо да остваримо још боље резултате на том пољу, рекао је данас председник Србије Александар Вучић на питање новинара како коментарише писање медија да је број кривичних дела и убистава у земљи у порасту.

„Постоји кампања у Србији у којој би требало да се говори о ужасној небезбедности Србије. Србија је данас најбезбеднија у Европи“, рекао је Вучић, наводећи званичне податке о броју извршених кривичних дела убистава. Како каже, најлошија у том погледу је била 2001. година када је било 215 убистава, 2009. године је било 142 убиства, док је најбоља 2017. година са 72 убиства. Како је рекао, ове године је било 103 убиства. Подаци показују да је број убистава за 30 одсто нижи него пре неколико година, а за 45 одсто је мањи у односу на 2001. годину.

„Да ли може и мора да буде боље? Може и мора.Трудићемо се да Србија буде још безбеднија, да похапсимо и протерамо оне који уносе неспокојство. Ово су званични подаци, а питање је да ли неко жели да прави овакву или онакву атмосферу“, рекао је Вучић. Никад не можемо да будемо задовољни, увек желимо боље резултате, закључио је Вучић.

 

Да победимо војно САД, немојте ни да помислите

Рамуш Харадинај је потпуно у праву када каже да ће САД, шта год да се деси, бити на њиховој страни, без обзира колико Приштина крши међународно право, приметио је данас председник Александар Вучић и додао да је крајње време да се помиримо с тим. Истакао је да је одавно јасно да САД стоје иза Албанаца и да они ништа никада нису радили сами.

“Било је јасно да иза свега стоје САД. Није велика тајна била, и не морамо отворено увек то да кажемо. Они имају још савезника у Европи. Зато морамо да се преоријентишемо на фабрике, будућност, да побеђујемо памећу“, рекао је председник Србије и истакао:

„Да победимо војно САД, немојте ни да помислите“. Он је подсетио да смо једном то покушали, и да нисмо успели.

„Србија је тада била нападнута и добро знамо шта мислимо о агресији. Дајте да сачувамо људе, да имамо више беба“, подвукао је Вучић.

Рекао је да не зна какве ће све поруке даље да шаљу, и додаје да због тога морамо да бежимо од било каквих проблема, јер знамо да су много моћни, да неће много да брину ако нас ударе на било који начин.

“То су доказали више пута. Зато је на нама да сачувамо мир, наше становништво и виталне интересе. Да будемо бахати и силни над Американцима било би смешно. Сувише смо мали. Њихова економија је 21 билион долара“, указао је он.

Истакао је да нема сумње да је Харадинај у праву да ће САД бити на њиховој страни, јер су они признали независно Косово и то је крај приче за њих.

“То да су они силни и јаки, што Албанци кажу да ће САД да их заштите у сваком тренутку, није ништа чудно. Нисам случајно говорио да им је Америка и тата, мама, стрина, стриц, укак, ујна“, рекао је Вучић.

“Они су много јаки и неће ваљда Србија да промени мишљење САД. Ми немамо шта друго да радимо, у ћошак смо сатерани, морамо да се сачувамо и заштитимо“, нагласио је он. Рекао је да „ни најмање није срећан“ ни због изјаве америчког амбасадора у Приштини по питању формирања косовске војске.

„Моје питање би њему било, где то пише у вези војске, а он би одговорио да нигде не пише, и да га није брига, јер су они признали Косово. Они се понашају по правилу силе јачег, а не међународног права“, рекао је Вучић у Крагујевцу, одговарајући на питања новинара у вези актуелне ситуације на Косову. Казао је да на то све он само може да говори истину, па тако и њима каже све у лице. Истакао је да ће Србија наставити да се бори за интересе свог народа. Пренео је да је имао добар разговор са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, са руским партнерима и одличне разговоре са кинеским партнерима.

 

Аутопут Крагујевац-Баточина биће потпуно готов следеће године

Аутопут од Крагујевца до Баточине биће потпуно готов следеће године, а разматра се и могућност изградње аутопута од Крагујевца до Горњег Милановца у наредним годинама, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је одговарајући на питања новинара рекао да би следеће године требало да потпишемо и уговор за изградњу тзв. Моравског коридора односно аутопута од Појата до Прељине.

„Остаје проблем спајања са Чачком и Краљевом. Треба да видимо како да направимо конекцију са Горњим Милановцем, али тај аутопут не можемо да правимо још две или три године, било би превише. Видећемо како да направимо најбољу путну конекцију“, рекао је Вучић. Додао је да треба, такође, направити до Мајнд парка шест километара дугу пругу како би шинска возила, која ће се ту правити, могла одмах да излазе на шине.

„Имамо још много посла и то ће све Ана (Брнабић) да заврши“, додао је Вучић.

 

О опозицији у Скупштини…

Председник Србије Александар Вучић данас је, коментаришући то што је део опозиције провео ноћ у парламенту, у шали приметио да, ако нису имали друго, онда је и то добро место.

„Забављају се људи. Видим да су доводили тајкуне на журку ноћас, тако да, ако нису имали неко боље место и то је добро место. Увек је лепо да се неко забавља и занима, посебно кад ‘приведете’ тајкуне који имају много пара, могу и добру вечеру да направе. Баш лепо. Увек је добро, увек више ПДВ-а буде у околним радњама, остане за државу, увек се томе радујем“, рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу.

 

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »