Zelena ekološka partija Zeleni pristupila Savezu za Srbiju

Zelena ekološka partija Zeleni pristupila je Savezu za Srbiju, a lider ove stranke Dejan Bulatović i jedan od osnivača SzS Dragan Đilas najavili su danas intenzivniju borbu za zaštitu životne sredine, ali i pozvali na građanski protest u subotu, 8. decembra, u Beogradu.

U subotu u 18 sati, sa platoa ispred Filozofskog fakulteta, krenuće protestna šetnja u okviru kampanje „STOP krvavim košuljama“. Protestna šetnja nije samo zbog nedavnog prebijanja Borka Stefanovića u Kruševcu, već zbog nasilja koje se dešava svakodnevno“, rekao je Đilas, dodavši da građani više ne mogu ni da sede mirno u kafiću bez bojazni da će neko da zapuca ili digne neki džip u vazduh.

Đilas je naglasio da protestna šetnja nije nikakav stranački protest, već građanski – bez stranačkih obeležja i bez političkih govora stranačkih lidera.

Komentarišući pristupanje Zelene ekološke partije – Zeleni Savezu za Srbiju, Đilas je istakao da je nekadašnja antimiloševićevska, a danas antivučićevska pozicija ljudi koji čine ovu stranku vrlo dobro poznata, te su i dobrodošli u Savezu za Srbiju, a da će njihov doprinos naročito značiti u pogledu borbe za zdraviju životnu sredinu.

Predsednik ZEP Zeleni Dejan Bulatović ocenio je da je žalosno što uopšte i postoji potreba za stalnim akcijama kojima se ukazuje na alarmantno stanje životne sredine, ali i da je to posledica toga što se „ministarstvo ekologije, svojim neradom, pretvorilo u ministarstvo za devastiranje ekologije“.

„Ono što je još odlika ZEP Zeleni, jeste kontinuitet u borbi protiv lošeg režima. Nismo ustuknuli kada je bilo najgore, uvek smo bili na braniku demokratije, i tu borbu nastavljamo sa našim partnerima iz Saveza za Srbiju, jer je zajednička borba jedini način da se obori režim Srpske napredne stranke“, zaključio je Bulatović.

Đilas i Bulatović novinarima su se obratili ispred murala Zorana Đinđića kod Filozofskog fakulteta, poručivši da je naruženi i oštećeni mural sramota Beograda i Srbije. „Apelujem na gradsku vlast da ne dozvoli ovakvu sramotu prema čoveku koji je život dao za Srbiju“, poručio je Bulatović.

Ova vest Zelena ekološka partija Zeleni pristupila Savezu za Srbiju je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »