Ивица Дачић за Српски телеграф: Доста је било уцена и условљавања

Иницијатива о геноциду је апсолутна глупост! Ако ЕУ жели да нас уцењује, да нам и ту омчу стави око врата, можда је време да и ми окренемо лист, поздравимо се и кажемо ћао, путуј, Европо, истиче за Српски телеграф шеф дипломатије Ивица Дачић.

Према његовим речима, неприхватљиво је било какво уцењивање Србије да мора да призна геноцид у Сребреници ако хоће да постане део Уније јер оно што се тамо десило јесте био страшан злочин, али нема везе са геноцидом.
– Доста је било у уцена и условљавања, време када су то могли да раде је давно прошло – подвлачи Дачић.

За министра спољних послова Србије врхунац безобразлука је што је амандман у Европском парламенту иницирао словеначки заступник Игор Шолтес.

– Пошто су Словенци предложили, прво нека Словенија осуди геноцид над српским народом у Првом светском рату, где је страдало 28 одсто укупног становништва, односно милион и 270.000 становника. Словенија је у оквиру аустроугарске војске учествовала у нападу и окупацији Србије. Сложићете се да је то неупоредиво са Сребреницом – објашњава Дачић те додаје да и Срби треба да добију статус националне мањине у Словенији, па тек онда Словенци могу да деле лекције.

Извор и фото: Српски телеграф

The post Ивица Дачић за Српски телеграф: Доста је било уцена и условљавања appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »