Хрвати из БиХ палили свеће на годишњицу самоубиства Праљка(ВИДЕО)

У више места са хрватском већином у Босни и Херцеговини су служене мисе и паљене свеће за генерала Слободана Праљка, начелника Главног штаба Хрватског већа обране (ХВО у БиХ), који је пре годину дана извршио самоубиство у судници Хашког трибунала.

Хина наводи да је Праљак то учинио знак у протеста накона објављивања пресуде којом је осуђен за ратне злочине против Бошњака у Босни и Херцеговини.

Медији наводе да је «након спонтаног окупљања стотине Мостараца запалило свеће испред централног спомен обележја хрватским бранитељима на Тргу хрватских великана где се налазила и фотографија покојног генерала» и да су се окупљени уз молитве присетили генерала Праљка.

Хина наводи да су «свеће запаљене и у Праљковој родној Чапљини, али и Широком Бријегу, Грудама, Витезу, Жепчу», а поводом годишњице његове смрти служене су мисе у Грудама и Широком Бријегу.

Наводи се да су у организацији удружења проистеклих из Домовинског рата ХВО Града Широког Бријега током дана свеће палили бројни грађани, али и представници Градске управе Широког Бријега, преноси Танјуг. 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »