Гостовање Душана Бајатовића у “Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: У складу са својим националним интересима треба да се удружујемо, „благи смо у форми, а јаки смо у суштини“

У јутарњем програму Хепи телевизије „Добро јутро Србијо“ гост је био Душан Бајатовић директор „Србијагаса“.

Основна школа на Дедињу ових дана нема грејање. Наиме прикључак у дворишту школе постоји, али није прикључен на топловод. Родитељи ђака нудили су своје домове како би се настава одржавала у топлом, а и једна од идеја је била да се врата Војне гимназије отворе за основце.

Наиме прикључак на топловод је стигао у школу и потребно је да се школа огласи

Директор „Србијагаса“ Душан Бајтовић рекао је пошто прикључак постоји потребно је да се школа огласи да би се проблем решио.

– Нека се јаве у „Србијагас“ не само ако треба нешто да се поправи. Ми имамо праксу да црквама, школама, породилиштима и болницама и углавном донацијама решавамо такве ситуације и обећавам да ће какав год проблем имају са грејањем тај проблем ћемо ми решити, да се деца греју – рекао је Душан Бајатовић директор „Србијагаса“.

На питање које се сваке године поставља о ово доба, да ли ће бити довољно гаса за грејање, Бајатовић је одговорио да је подземно складиште гаса Банатски Двор пуно, да гаса и мазута има довољно у залихама, тако да не можемо да будемо угрожени иако се догоде већи сукоби између Русије и Украјине. Оно што највише радује потрошаче је то што ће и ове године цена гаса остати иста.

– Не можемо да будемо угрожени и да дође до неког смрзавања, не може да дође до проблема – рекао је Душан Бајатовић и додао да је цена нафте пала и да се одређује на основу цене нафте и не очекујемо неке велике доларске промене – истакао је Бајатовић.

Стиже нови Закон о накнадама на нафтне деривате.

– Не кажем да није висока та такса укупна на деривате који год да су, али морамо да схватимо да морамо да улажемо у тај систем. Морамо да одржавамо цеви,станице и људи морају да имају плату. Свака држава има појефтињења и поскупљења и она нису везана за Француску него је пала цена нафте на светском тржишту – рекао је Душан Бајатовић.

Усвојена је пословна кампања за 2019 годину, планови…

– Разговарало се и добро иду ствари са продужетком Турског тока у Србију, који је једна трећина гаса који иде преко наше територије према Мађарској и има четири цеви. Прва је урађена и отишла је за Турску, две су прескочене јер требају да се добију дозволе, компанија их је добила и сада се ради четврта цев. Она ће да иде кроз копнени део Турске до Бугарске – рекао је Бајатовић

Запад је сугерисао Порошенку да учини све са међународном заједницом да се задржи превоз гаса преко Украјине што је Американцима у интересу да би Украјина могла од тог транзита да живи.

– Транспорт кроз Украјину је вредео преко 2 милијарде долара. Украјина је слушала запад и ушла у сукоб са Русијом, шта је добила? Није добила ништа. Определили су се за то и сада кажу да их напада Русија. Све што је Русија увозила из Украјине направила је своје. Украјина је добила проблеме као држава, добили су проглашење ратног стања и пут којим иде Украјина је лош јер мирише да се неће распасти на два, него на три дела – истакао је Душан Бајатовић.

Сигнализација из Украјине је слична сигналима који су били са Косова. Бајатовић је истакао да сада Србија води добру политику. Влада и председник Вучић су направили једну врсту српског јединства. Председник РС Милорад Додик је ту и важно је да су Срби на Косову јединствени, као и Срби из Црне Горе и да је одлично што спроводимо политику српског националног јединства и у складу са нашим нациноналним интересима треба да се удружујемо, благи смо у форми, а јаки смо у суштини. Не одступамо од својих националних интереса, нисмо ратоборни али не желимо да неко уништава наш народ и нашу политику. Не наседамо на провокацију и нема зиме.

Извор: ТВ Хепи

The post Гостовање Душана Бајатовића у “Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: У складу са својим националним интересима треба да се удружујемо, „благи смо у форми, а јаки смо у суштини“ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »