Открио мишеве у свом дворишту, па им изградио мало село (ФОТО)

Фотограф из Велике Британије, Сајмон Дел, недавно је открио да у његовом дворишту гостују мишеви који с времена на време претрче по трави. Уместо да им постави замке и ухвати их, Дел је извадио свој алат и направио им право минијатурно село, које изгледа као на филму.

Породица мишева која се настанила у Сајмоновом дворишту, заузврат му је „дозволила“ да их фотографише.

Једног дана када је Сајмон фотографисао птице у свом дворишту, приметио је да се нешто креће по земљи.

„Уперио сам фотоапарат ка земљи и био сам шокиран, али веома срећан што видим малог слатког миша који потом застао и усправио се на задње ноге“, каже он.

Одмах је отишао у кућу како би малом мишу донео кикирики. Прошло је само неколико минута колико је Сајмон седео и чекао да се миш врати по своју посластицу. У том тренутку је пожелео да му пружи мало склониште које ће му бити сигурно место за сакривање и храњење.

„У почетку је био само један миш. Имао је рез на увету и назвао сам га Џорџ“, каже Сајмон и додаје:

„Узео сам неколико дрва и поставио их око кутије, а потом покрио маховином и сламом и тако је настала мала кућица за Џорџа“.

Неколико дана касније Сајмон је приметио да постоји више од једног миша унутар кућице коју је направио.

„Како је све више мишева долазило, а како сам чуо да мишеви могу да имају и око 14 беба, направио сам још неколико кућица у дворишту“, прича фотограф. Те кућице су им помогле да се сакрију и од комшијских мачака које су удаљене од њих само нелколико метара.

Сајмон их храни разним бобицама, орасима, мешавином семења, а као посластицу им понекад даје и осушене црве, а они му „дозвољавају“ да их фотографише у њиховом новом дому.

„Мишеви живе ту веома срећно. Сада је зима и дани су краћи и ретко излазе напоље. Видим их само једном у току дана када изађу напоље по храну“, каже Сајмон.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »