Дачић примио председницу Одбора за спољне и европске послове Посланичког дома Скупштине Италије

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић Републике Србије Ивица Дачић примио је председницу Одбора за спољне и европске послове Посланичког дома Скупштине Италије Марту Гранде која, 29. и 30. новембра, борави у посети Београду.

Министар Дачић истакао је да две земље интензивно сарађују, на нивоу стратешког партнерства и захвалио Италији на подршци европском путу Србије. Додао је да је Италија прво тржиште у ЕУ на које Република Србија извози, а друго са кога увози, да инвестиције италијанских компанија у Србији дају велики подстицај укупном привредном развоју, као и билатералним односима наше две земље.

Шеф српске дипломатије, такође, је истакао да су се стекли сви потребни услови како би се у наредном периоду организовала и Четврта заједничка седница влада Србије и Италије, која би требало да се одржи у Србији.

Марта Гранде је захвалила на топлој добродошлици истакавши да је имала низ садржајних састанака приликом ове посете Београду, нарочито је издвојила састанак са председником Србије Александром Вучићем. Напоменула је да је сарадња између два Парламента веома добра и интензивна. Такође, нагласила је да је за Италију веома важна стабилност у региону Западног Балкана и да цени напоре Србије да се сва питања која оптерећују односе у региону решавају дијалогом. Напоменула је да је Београд изабран за прву посету Одбора иностранству у новом Скупштинском сазиву од формирања нове Владе у Италији, што говори о значају који Италија даје односима и политичком дијалогу са Србијом.

Извор: МСП

The post Дачић примио председницу Одбора за спољне и европске послове Посланичког дома Скупштине Италије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »