Да ли је ово највећи серијски убица у САД? Затвореник признао да је убио 90 особа

Амерички затвореник Самјуел Литл (Samuel Little) који је признао да је починио 90 убистава, од којих су многа остала незапажена, могао би да уђе у анале америчке историје као највећи серијски убица у САД.

Америчка федерална полиција која наставља истрагу, већ је потврдила да је он одговоран за смрт 34 особе, већином маргинализованих жена, наркоманки и проститутки, претежно тамнопутих или латиноамеричког порекла, од 1970. до 2005. у 15 америчких савезних држава.

Тај бивши боксер који сада има 78 година, убијао је жртве ударцима или дављењем, а тела је остављао крај неког пута, сметлишта или испод неке литице.

Пошто жртве није убијао ватреним или хладним оружјем, полиција је за многе закључила да су живот изгубили у несрећи, од прекомерне доза дроге или умрли природно.

Литл је хапшен неколико десетина пута због силовања, отмица и другог насиља, али се само у два случаја сумњало да би можда могао да буде и убица.

То је било 1980-их година, када је ухапшен због нестанка две жене — једне у Мисурију, а друге на Флориди. Ослобођен је због недостатка доказа.

Полиција је тек 2012. године утврдила са сигурношћу његову одговорност за убиства. Литл је тада био приведен у склопу истраге шверца дроге, али је откривено да је његов узорак ДНК повезан са смрћу три жене из Лос Анђелеса од 1987. до 1989. године.

Литл је на суђењу завршеном 2014. на којем је добио доживотни затвор, говорио да је невин и чак се у судници свађао са сином једне од жртава.

Четири године касније, као осуђеник, радикално је променио исказ.

ФБИ је после те пресуде отворио раније досијее како би размотрио слична убиства у Лос Анђелесу. Истражитељи су у мају ове године посетили Литла у калифорнијском затвору како би га испитали о томе.

Литл, који је у инвалидским колицима због дијабетеса и жељан да буде премештен у други затвор, пристао је на сарадњу, али се испоставило да је његов исказ био изнад свих очекивања.

Затвореник је навео градове, државе и број људи које је убио на сваком месту, наводи се у саопштењу ФБИ-а и додао да је његово признање било: «Џексон (Мисисипи) — једна жртва — Синсинати (Охајо) једна жртва — Феникс (Аризона) — три, Лас Вегас (Невада) једна…».

Кад је завршио исказ, истражитељи су пребројали 90 мртвих, колико се приписује Герију Риџвеју највећем серијском убици у САД.

Литл је без емоција навео и нека имена жртава — Алис, Мери-Ен, Линда, колико су година имале, али је остао нејасан о датумима убиства што ће отежати даљу проверу, навела је полиција.

Извор Бета

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »