Учешће народне посланице Стефане Миладиновић на отвореној радионици Групе европских регулатора за поштанске услуге (ЕРГП) и Пленарне седнице ЕРГП на којој је домаћин РАТЕЛ

На отварању РАТЕЛ-ове радионице Групе европских регулатора за поштанске услуге (ЕРГП), намењене представницима сектора поштанских услуга и Пленарне седнице ЕРГП, намењене регулаторним телима за област поштанских услуга на којој присуствују учесници из 36 земаља и представници Европске комисије, присутнима се обратила народна посланица и заменица председника Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Скупштине Србије Стефана Миладиновић.

На почетку свог излагања Стефана Миладиновић је поздравила председавајућег ЕРГП, Џека Хамандеа, представнике регулаторних тела и поштанских оператера уз добродошлицу на Пленарно заседање Европске групе регулатора.

„Велика ми је част да вам се обратим у име Одбора за Просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Народне Скупштине Републике Србије, који је, између осталог задужен за област поштанских услуга. Драго ми је, што је Рател, а самим тим и Србија домаћин овако значајног,  утицајног, научног  скупа који се одржава у земљи која није чланица ЕУ. Ово је јединствен случај да се Пленарно заседање заједно са пропратном конференцијом одржава у земљи са статусом посматрача а повезан је са следећим чињеницама: Политиком ЕУ да се приблизи региону Западног Балкана и да је колико је  могуће укључи у своје активности земље нашег региона Статусом који РАТЕЛ ужива у ЕРГП и ЕЦ“, истакла је народна посланица и заменица председника Одбора Стефана Миладиновић и додала да су скупови попут ових важни за Републику Србију са различитих аспеката – поспешивање процеса евроинтеграција који је приоритет наше  државне политике , промоција Србије као доброг и поузданог сарадника ЕУ, развијање осецаја узајамног партнерста и уважавања које је пођеднако важно као и испуњавање формалних правних и економских предуслова.

„Желим да нагласим битну улогу независних регулаторних тела у овом процесу.Они обезбеђују равномеран развој,предвидивост пословања,доступност услуга, максималну корисност за грађане.  Данашње заседање, као и претходне активности РАТЕЛ-а на међународном плану омогућавају посредно и Србији бољу сарадњу са ЕЦ из чега је проистекла и организација пленарног заседања“ рекла је Стефана и додала да је Предлог Закона о поштанским услугама у редовној процедури у Народној скупштини Републике Србије. „Скупштински одбор чији сам члан, чини све  да он што пре буде усвојен, имајући у виду значај за  све учеснике на тржишту поштанских услуга.Наше је да вам изгласамо добре и квалитетне законе, а ваше да омогућите развој поштанских услуга на обострано задовољство корисника и запослених у овој области“ истакла је Миладиновић.

The post Учешће народне посланице Стефане Миладиновић на отвореној радионици Групе европских регулатора за поштанске услуге (ЕРГП) и Пленарне седнице ЕРГП на којој је домаћин РАТЕЛ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »