Потресни састав дечака из Пореча: Српски лекар је мој херој, спасао ми је живот!

Алену Берићу (14) из Пореча ликвор из мозга је цурио још као беби, због чега је непрестано био у животној опасности, а спасао га је неурохирург из Србије др Драган Савић.

Од рођења па до 14. године, дечаку Алену Берићу из Пореча у Хрватској живот је висио о концу.

Мождана течност, ликвор, цурила му је напоље кроз мали отвор на лобањи, у близини синуса. Због тога је два пута имао бактеријски менингитис и две тешке операције главе у Хрватској, где нису успели да реше тежак проблем. Ален није могао да ужива у игри, спорту и свим дечјим радостима, све док га судбина није довела до неурохирурга др Драгана Савића из Клиничког центра Србије. Огромну захвалност овом лекару показао је писменим саставом у ком је детаљно описао своју болест и операцију. Дечакова мајка Фадила Берић каже за Курир да 17. април ове године, када је била операција, слави као други Аленов рођендан.

— Доктор Драган Савић је мог сина спасао. Он је наш јунак, херој! О њему напишите све најлепше речи којих можете да се сетите. Алену је ликвор цурио још као беби и непрестано је био у животној опасности. Сваки дан је за мене био патња, страх, бол. Овде, у Хрватској, обавили су му две операције, отварана му је лобања, глава му је била у резовима, али, нажалост, проблем није решен — прича за Курир Фадила.

Била је забринута мајка спремна да иде до Америке како би нашла решење за свог сина, али сва срећа, нашла га је у комшилуку, у Србији.

— Гледала сам на интернету, распитивала сам се свуда и случајно сам прочитала искуство девојке коју је оперисао др Савић. Позвала сам клинику и ступила у контакт с њим. Урадио је операцију за мање од сат и по, и то да Алену уопште није отварао главу! Тај отвор је затворио масним ткивом кроз нос. Захваљујући њему, мој син је добио нову животну шансу. Резултати су одлични, а Ален је весео, активан, може све да ради и да буде као његови вршњаци — прича Берићева.

У дирљивом саставу на тему «Мој најсрећнији дан у животу» мали Ален није штедео речи хвале за свог доктора спасиоца.

— Сад више немам опасан проблем за мој живот, који је био угрожен пуних 14 година, то јест од када сам се родио. Сад могу радити све нормално, а пре нисам могао ништа. Јако сам захвалан обитељи и родбини на подршци, као и целом особљу на неурохирургији Клиничког центра Србије, а посебно др Драгану, који ми је спасао живот — написао је Ален у свом саставу, који је послао Куриру.

Др Драган Савић

Дирнуо ме је Аленов састав

— Када сам видео да је он написао писмени задатак о операцији, још на тему «Мој најсрећнији дан у животу», тек сам тада постао свестан колико је то њему значило — каже за Курир неурохирург др Драган Савић.

Лекар додаје да су овакве приче свевременске и да спајају народе.

— Од свих рођендана, путовања и других лепих искустава он је изабрао дан операције као најсрећнији! Тек када сам то чуо, било ми је јасније како је све он то доживео и шта је у себи чувао. Испуњен сам и задовољан. Ален живи на мору, раније није смео да се купа, а сада може да плива, да рони и да живи без икаквих ограничења — каже др Савић.

Др Савић од 2012. године, када је добио апаратуру, овакве проблеме успешно решава ендоскопском методом, кроз нос.

Курир

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »