Михајловић: Држава жели да развија водни саобраћај

У развој водног саобраћаја у Србији од 2019. биће уложено 200 милиона евра, најавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Министарка је посетила Кладово, обишла бродску преводницу на ХЕ „Ђердап 1“ и најавила њену ревитализацију, која ће почети у септембру 2019. и трајати годину дана.

„Пре неколико дана смо потписали уговор са Европском инвестиционом банком вредан 100 милиона евра који се односи на рехабилитацију преводнице Ђердапа 1 и Ђердапа 2, чија је укупна вредност око 55 милиона евра. Као и за вађење немачке флоте из Дунава како би пловидба могла безбедно да се одвија“, навела је Михајловић.

Казала је да се на бродској преводници ХЕ Ђердап 1 није радило од 1970. године и да је било крајње време за ревитализацију.

То је један од разлога зашто смо заједно са ЕПС и Министарством енергетике радили заједно на овом пројекту, додала је Михајловић.

Она је истакла да држава жели, поред друмског и железничког, да развије и водни саобраћај.

Михајловић је у Кладову обишла и мост у месту Милутиновац, који је предвиђен за санацију, а који се урушио у поплавама у септембру 2014.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »