Ђурић: Српски народ на КиМ је јединственији него икада

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да иза обележавања Дана заставе, које се дешава данас у Приштини, стоји идеологија Велике Албаније из 1941. године.

„Они тврде да су независна држава, а славе као национални празник дан суседне државе Албаније. Иза тога стоји идеологија Велике Албаније из 1941. године. Исто оно што је радио покрет Бали комбетар 1941. године када је окупирана територија КиМ данас раде Еди Рама, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и у њиховој идеологији никакве разлике нема“, оценио је Ђурић.

Ђурић је понови да је Приштина повећањем такси на 100 одсто хтела да 100 одсто „намакне“ омчу око врата Србима, а да је добила 100 одсто разградњу сопствених институција на северу КиМ.

Српски народ је устао против неправде, рекао је Ђурић и додао да људи треба да разумеју да је ово голо кршење људских права и да се Србима на КиМ одузимају млеко, хлеб, вода…

„Покушали су да на Србе пребаце одговорност за убиство Оливера Ивановића, па их сад ужасно нервира то што је утврђено да Срби нису криви…цео тај план да окриве Србе им је пропао и сада им је остало само да користе неке домаће телале, да мобилишу Србе који раде директно за Хашима Тачија, попут Славише Петковића и неких других и да покушају психолошком операцијом да преокрену ствари, али српски народ на КиМ је јединственији него икада“, навео је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »