Дачић са министром спољних послова Либана

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са министром спољних послова Републике Либан Жибраном Басилом који борави у званичној посети Републици Србији.

Шеф српске дипломатије дочекао је на аеродрому „Никола Тесла“ свог колегу из Либана, пожелео му угодан боравак и успешне састанке са српским званичницима.

Након састанка, на заједничкој конференцији за новинаре, министар Дачић захвалио је Либану на подршци коју пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

„Либан је гласао против пријема Kосова у Интерпол и Унеско“, изјавио је министар Дачић, и нагласио да ће Београд увек подржати Либан у међународним организацијама.

Шеф српске дипломатије истакао је да је ниво робне размене између две земље низак и да је потребно побољшати економску сарадњу две земље.

„То морамо да поправимо, да отворимо простор за повезивање пословних заједница, изјавио је Дачић.
Истакао је да Србија и Либан, поред политике, треба да траже интересе и у економији, култури, образовању, туризму, одбрани и безбедности.

„Борба против тероризма је заједнички задатак. Ова посета је подстицај сарадњи безбедносних служби, војске и полиције, изјавио је Дачић.

Извор: МСП

The post Дачић са министром спољних послова Либана appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »