УЖИВО: Протест Срба у К. Митровици, окупља се већи број грађана

Почео је протест који испред зграде суда у Kосовској Митровици организује кризни штаб четири северне општине. Протест је организован два сата након одржавања ванредне седнице локалних скупштина општина Северна Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток, а на којима су сва четири градоначелника поднели оставке, а већи број одборника потписали Декларацију о прекиду комуникације и сарадње са приштинским институцијама. Такође, свој рад ће обуставити и запослени Основног суда у Митровици.

фото: Коссев

„100% царине стоп (Србин)“, „100% царине стоп (хлеб)“, „100% такси 0% хлеб“, „Хоћемо мир, а не рат“, „ЕУ опен yоур еyес“, „Немамо лекове“, „Свете докле ћеш затварати очи“, „Стоп насиљу Приштине“, „Хоћемо мир, а не ратове“, „Пеопле оф тхе wорлд до нот лоок аwаy“, „Бију нас и тероришу“, „Не изгладњујте нас“, „Имамо право на хлеб“, неки су од транспарената које заједно са српским заставама држе млади испред зграде суда у Kосовској Митровици, у позадини се чује патриотска музика. Велики број грађана се одазвао позиву на протест против такси које је увела косовска влада.

Сва четири градоначелника у оставци, али и посланици Српске листе присутни су на протесту, ту су и министар Ненад Рикало, председавајући скупштине Северна Митровица, Дејан Гурешић, председник привременог органа општине Kосовска Митровица, Александар Спирић, директор KБЦ Милан Ивановић, али и Драгиша Миловић лидер опозиционе ГИ за Звечан и многи други.

Коссев

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »