Стефановић: Србија je пријатељ и партнер Азербејџану

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, након састанка са азербејџанским колегом Рамилом Усубовим, да Србија остаје посвећен пријатељ и партнер Азербејџану у областима стратешког партнерства која су дефинисали председници две земље.

Захвалио се посебно на принципијелној подршци ове државе приликом гласања против чланства такозваног „Косова“ у Интерполу.

Стефановић се захвалио министру Усубову што је Азербејџан поштовао Резолуцију Уједињених нација гласањем против пријема тзв. „Косова“ у Интерпол, напоменувши да Србија такву пријатељску одлуку никад неће заборавити.

Потписан је Меморандум о разумевању о научно-образовној сарадњи између Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Азербејџан и Криминалистичко-полицијске академије Србије, а Стефановић је поручио да су задаци два министарства унутрашњих послова оријентисани ка свакодневном напретку и достизању још веће ефикасности две полиције.

„Договорили смо се да у области борбе против организованог криминала, тероризма, високотехнолошког криминала, постигнемо још бољу сарадњу и да заједничким напорима учинимо све што је могуће да наши професионалци свакодневно размењују информације и искуства. Имаћемо размену тимова који ће долазити и у једну и у другу земљу како би разговарали о ономе шта су искуства сваке државе у борби против криминала“, поручио је Стефановић.

Стефановић је поручио да данашње потписивање Меморандума гарантује и размену у области рада полицијских академија, не само знања и искуства, већ и студената и да на такав начин показујемо да смо спремни да размишљамо о стратешким стварима, које ће допринети ефикасности и подизању капацитета рада две полиције.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »