Марковић: Јеремић ангажовао прескупог адвоката

Посланик СНС Александар Марковић напоменуо је да је јуче у Њујорку почело суђење Патрику Хоу “блиском сараднику Вука Јеремића”, за разна кривична дела, између осталог, за прање новца и корупцију.

У том поступку, каже Марковић, сведочи “Јеремић који је годинама добијао огромне суме новца од Хоа” и то ће, додаје, бити прилика да јавност сазна какве везе Јеремић има са њим и зашто је добијао новац.

Марковић је питао Тужилаштво за организовани криминал да ли су почели истрагу против Вука Јеремића имајући у виду нове околности и с обзиром на то да медији пишу да је годинама добијао огромне своте новца од Хоа, наводећи да је само 2014. године уплаћено на рачун Јеремићеве НВО око милион долара.

“Ово буди основану сумњу да је Јеремић уплетен у аферу која тресе цео свет”, рекао је Марковић и упитао чега се Јеремић плаши пошто је ангажовао прескупог адвоката за кога се, каже, зна да не ради за мање од милион долара.

Посланик СНС је питао и да ли је истина да су у време мандата градоначелника Београда Драгана Ђиласа његове фирме односно фирме повезане са њим приходовале око 300 милиона евра.

Да ли је истина, пита Марковић, да је Ђилас за то време или је још увек власник чак 26 компанија.

“Ако је то све истина, хоће ли неко истражити како је то могуће и одакле толики новац”, питао је Марковић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »