Ђурић: Време је да сложно подржимо народ на КиМ

Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију изјавио је да су данас српски представници на КиМ својим оставкама рекли терору Приштине „Доста“.

Српски народ на КиМ је данас гласније него икада устао да штити своја основна људска права. Српски представници на КиМ су заједно са својим народом изашли и рекли „Доста“, доста терору из Приштине и да неће ћутати на то што хапсе наше људе, што покушавају да их убију, као ни пред тим што је Србима са КиМ наметнута омча око врата у економском смислу – казао је Ђурић.

Он је подсетио на догађаје од пре два, три дана, када су, како каже, наоружани терористи упадали у северну Косовску Митровицу.

Српски градоначелници, српске судије, целокупан суд у Косовској Митровици, одлучили су да 100 одсто обуставе своје активности, да напусте такозвани приштински систем. Сви градоначелници су поднели оставке, неће бити ни седница скупштине, ничега што има везе са приштинским системом. Хтели су да Србима ставе 100 одсто омчу око врата, а добили су 100 одсто разградњу својих институција – истакао је Ђурић и додао:

Приштина је претходних неколико месеци обрисала патос Бриселским споразумом, од њега ништа није остало. Ми ћемо се борити за себе. Народна енергија се пробудила, данас сте то видели у Грачаници – казао је Ђурић.

Према његовим речима, народ је охрабрен подршком Србије и председника Вучића.

Сада је време да сложно подржимо народ на КиМ, јер другу борбу нећемо имати, другу прилику да се изборимо за то да будемо свој на своме и да то буде нешто што са правом можемо да кажемо да је остало наше, навео је Ђурић.

Ђурић је, коментаришући понашање међународне заједнице и захтев Вашингтона да Приштина укине драконске таксе, рекао да не зна како то на дипломатски начин коментарише понашање међународне заједнице у овим околностима.

Да, саопштења су лепа, али да су они реаговали на време и радили свој посао пре 10, 15, 20 дана, када им је из Србије говорено каква опасност прети, они нису урадили ништа, истакао је Ђурић.

Како додаје, многе у Приштини нервира чињеница што је доказано полиграфским тестирањем доказано да убиство Оливера Ивановића није починио Милан Радоичић.

То убиство су хтели да натоваре на врат српској страни, наглашава Ђурић.

Према његовим речима, хапшење секретарице Оливера Ивановића, Силване Арсовић, је пример терора над Србима.

Жену која је самохрана мајка малолетног детета су покупили и одвели са радног места, 48 сати је испитивали у Приштини… Надали су се да ће тиме што су послали армију својих људи, нема сумње да уклоне Радоичића, јер мртва уста не говоре, и да би могли то убиство да натоваре на њега, оценио је Ђурић.

Коментаришући то што је КФОР данас започео војну вежбу на северу Косова, Ђурић каже да они свој мандат нису испунили и да помажу Приштини да спроводи блокаде и барикаде.

То није у оквиру њиховог мандата и то није пријатељско понашање према Србима на КиМ и ми то добро видимо и добро ћемо водити рачуна о последицама које то има на наш народ, изјавио је Ђурић.

Јуче је у Пећи практично озваничено стварање „Велике Албаније“, а на то Ђурић каже да међу Албанцима практично дивља фашизам.

Када то кажем, то није претеривање. Међународна заједница је била превише блага, казао је Ђурић.

 

 

 

Извор: Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »