«Да су убили Милана Радоичића пре два дана, ко би доказао да он није убио Оливера Ивановића»

Да су убили Милана Радоичића пре два дана, ко би доказао да он није убио Оливера Ивановића, упитао је вечерас председник Србије Александар Вучић одговарајући на питање у вези са случајем Милана Радоичића.

Потпредседник Српске листе Милан Радоичић (Фото : Лола Ђорђевић)

Вучић је навео да је Радоичић, који је од стране неких страних служни и од стране неких медија означен као убица, прихватио полиграфско испитивање, за разлику од неких у Србији који у појединим ранијим случајевима то нису желели, и да је прошао полиграф.

Милан Радоичић није убио Оливера Ивановића и српска полиција, додао је, од данас може са сигурношћу то да тврди.

«Не само да га није убио, него није учествовао ни у организовању, логистици, помагању, подстрекавању. И шта ћемо сад?», упитао је председник.

Како је рекао, када не би више било Радочића, онда би могли да нађу неког ко ће да призна да је повукао ороз, пошто Радоичих није могао.

«А, онда закачићемо званичном Београду, имаћемо довољно подршке од противника власти у Београду… Попут Ðиласа, који каже да су исти Београд и Приштина. На такве они рачунају, да могу у сваком тренутку да кажу — он је, Радоичић убио… Ко би нас ту опрао…», рекао је Вучић.

Говорећи о убиству Оливера Ивановића, председник Вучић је рекао да је он убијен на исти дан када су расписани избори у Београду и да је неко бирао посебан моменат и тренутак и да ће се установити зашто.

Подсетио је и да је Радоичић већ испитан, још 21. фебруара ове године, у Косовској Митровици.

Пре два дана су хтели да га убију, дошли су, каже, са 52 човека на главни улаз и са још 25 у гаражи и двадесетак њих у логистици.

«Прво је ухапшен један други човек на Косову по црногорској потерници, члан нарко клана, њему је нуђено да оптужи Милана Радојичића како би могли да упакују оптужбу за званични Београд, то су радили све време. Како то није успело, тражили су да дођу овде, Марковић је звао некога за кога они не знају кога, а ми имамо све бројеве које је позвао.

Оливер је убијен у 8 и 14, од 8 и 16 до 8 и 23 све су позиви ка Хитној помоћи и ватрогасима, нема позива том човеку, слагали су», рекао је Вучић.

Све су то чинили како би упаковали целу причу и оптужили званични Београд.

Указао је да је Милан Радоичић био увек први на бранику северне Митровице и да је био човек број један за одбрану северне Митровице.

Сад када, како је приметио, «нема» Радоичића, онда је ту Ивановићева секретарица, којој је, иначе, одређено полицијско задржавање до 48 сати, уз образложење да је осумњичена за «помагање у извршењу кривичног дела тешко убиство».

«Замислите да је секретарица хтела да убије свог шефа… Је л» ви верујте.. да је она учествовала у завери и све су лепо упаковали…», приметио је.

На питање зашто је изабран овај тајмниг за кризу на Косову и Метохији, Вучић је истакао да је то зато што у Приштини виде да Србије неће да одустане, а они би желели да по сваку цену добију признање.

«Неће га добити никада», поновио је председник.

Како каже, Београд је, иако истрагу о убиству Ивановића води у немогућим условима, готово склопио целу причи, чекамо још неке доказе.

«Србија има много сазнања о убиству Оливера Ивановић, ми смо ћутали све време и нисмо причали шта мислимо ко иза тога стоји. Све што је приштинска страна радила није било праведно, тражили смо чауре на 24 сата да видимо из чега је пуцано, јел то оружје из једне околне земље из 1992.године, никад их нисмо добили», рекао је председник Србије и додао да би Србија «нешто направила» да је бар на пет дана добила доказни материјал али да «они никада ништа нису послали».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »