Амерички медији оценили руски „Пакет“

Амерички лист „Нешенел интерест“ оценио је најновије руске противподморничке системе „Пакет“, чија способност комбиновања противподморничке и противторпедске заштите чини овај систем јединственим у свету.

Лист наводи да су сви делови система конструисани тако да се могу модификовати без потпуне измене система.

Систем „Пакет“ обухвата хидроакустичну станицу за откривање мета, као и лансер опремљен противподморничким и противторпедским торпедима са термичким главама на самонавођење које су скоро исте величине, због чега се њихова количина у лансеру лако подешава. Њихов домет износи десет хиљада и 800 метара респективно.

Лист истиче да универзалност и борбени капацитети чине овај систем јединственим, јер у свету немају пандана који би истовремено могли да комбинују противподморничку и противторпедску заштиту.

Најсличнији руском систему је амерички систем заштите бродова од торпеда, која такође користи звучне сензоре, као и индијски противторпедни систем „Марех“, с том разликом да ови системи немају противподморничку заштиту.

Како наводи амерички лист, руски системи „Пакет“ су већ постављени на пет бродова „Стерегушчи“, а могли би се појавити и на осталих осам бродова ове класе. Лист закључује да би Русија у будућности могла да почне са извозом ових система.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »