Завинично потврђено: Србија са Румунијом, Бугарском и Грчком подноси заједничку кандидатуру за организацију ЕП 2028. и СП 2030. у фудбалу

Министри спорта Србије, Грчке, Бугарске и Румуније потврдили су заједничку кандидатуру за организацију Европског првенства 2028. и Светског првенства у фудбалу 2030, саопштило је вечерас Министарство омладине и спорта.

(Фото : Лола Ђорђевић)

На састанку министара омладине и спорта Србије Вање Удовичића, Бугарске Красена Кралева, Румуније Константина Богдана Матеиа и заменика министра културе и спорта Грчке Јоргоса Василеиадиса — званично је потврђено да ће те четири државе поднети заједничку кандидатуру за организацију тих такмичења.

Званичници су истакли да је та иницијатива потврда изузетно развијених и садржајних односа њихових држава, да представља позитиван изазов који ће допринети регионалном на напретку свим пољима ангажмана, као и да ће се веома позитивно одразити на даљи развој и популаризацију фудбала и спорта.

Они су навели и да ће евентуално доношење одлуке да се једно од тих првенстава одржи у овим земљама Балкана вишеструко позитивно утицати на друге области попут инфраструктуре, туризма, економије, културе и технолошког развоја.

«Захвалан сам мојим уваженим колегама из нама блиских држава Грчке, Бугарске и Румуније на отворености и спремности да се заједно посветимо реализацији овог амбициозног циља. Чињеница да се састајемо овако брзо после изношења идеје на недавном састанку квадрилатерале у Варни је потврда заинтересованости свих нас да се што пре конструктивно посветимо разматрању наредних активности које организација манифестације без преседана по својој важности, реномеу и величини на овим просторима подразумева», рекао је Удовичић. 

Фото: МОС

Уз разматрање организације Европског и Светског првенства у фудбалу, министри су истакли да би тај модел сарадње у будућности могао бити примењен и на друге манифестације из области спорта и пројекте посвећене омладини њихових земаља, закључује се у саопштењу, преноси Бета.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »