Орлић: Упиру прстом на Вучића, а не сметају им њихови напади

Невероватно је да онима који данас упиру прстом на Александра Вучића, иако су нападачи на Борка Стефановића ухваћени у року од 90 минута, нису спорни напади и говор мржње из сопствених редова, изјавио је данас функционер СНС-а Владимир Орлић.

Члан Председништва СНС је на конференцији за новинаре рекао да за СНС нема разлике у реакцији када је неко угрожен, било да је политички истомишљеник или не, јер је то питање озбиљног и одговорног односа према томе какво друштво граде и какву Србију желе.

„Стефановић када је нападнут интервенисао је полицајац, али то неће да кажу они који су данас организовали својеврстан фестивал бахатости и лицемерја, неће да кажу да је тај полицајац спасао и Стефановића и другу двојицу припадника његове странке у Крушевцу, а држава је реаговала експресно, људи који су напад извршили, тројица њих, од стране надлежних органа су пронађени и приведени у року од 90 минута“, навео је Орлић.

Истакао је да је то одговор какав није могао ни да се замисли од државе у време када је човеку попут Ранка Панића могла кичма и лобања да пуца.

„Данас када се догоди напад држава реагује толико брзо да они не стигну ни да смисле нову лаж, али то није спречило те лицемере да данас направе фестивал огољене мржње, бруталне бахатости, таквог лицемерја да кроз њега свој прљави прст упере према Александру Вучићу и СНС-у без иједне речи којом би поткрепили то“, истакао је Орлић.

Додао је да је СНС увек осуђивао говор мржње, као и да осуда оних који данас чине Савез за Србију није стизала ни у случају напада на Мају Пејчић из Републичке изборне комисије, када је вербално нападнут председник Вучић и његова породица, физички нападнута председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »