Lideri Saveza za Srbiju najavili protestni skup u Kruševcu

U prepunoj sali Leskovačkog kulturnog centra, lideri Saveza za Srbiju poručili su da je sinoćno prebijanje Borka Stefanovića rezultat kriminalne vlasti, te najavili protestni skup sledećeg petka u Kruševcu. Kako su istakli, meta režima može postati bilo ko, i zbog toga je neophodna solidarnost društva – kad napadnu jednog, da skoče svi.

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas istakao je da je Aleksandar Vučić direktni krivac za brutalno prebijanje Stefanovića i još dvojice aktivista, jer je on taj koji „šest godina konstantno seje mržnju, označavajući političke oponente, ali i građane, huljama, bandom, bednicima, jadnicima“.

„Vučiću, ti si taj koji znaš da su pre pet godina Zeljini kriminalci oteli Ines i Danila iz sela kraj Vrbasa, odveli ih u prostorije Srpske napredne stranke, tukli ih i maltretirali. Danilo ih je identifikovao, ali im se nikada niša nije desilo. Ja sam bio to veče u Vrbasu. I zato ponavljam: preplašene oči Ines Travice vam nikada ne mogu zaboraviti“, rekao je Đilas i dodao da je „vreme da pravda dođe u Srbiju“.

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da je aktuelni režim „u stanju nervnog rastrojstva“, te da ne samo da prodaje Srbiju i guli kožu sa leđa naroda, već i šalje batinaše da se obračunava sa tim istim narodom.

„Poručujem im: Ne plašimo vas se! Pokazaćemo vam snagu opozicije, i to već sledećeg petka u tom istom Kruševcu – „zabranjenom gradu“ Bratislava Gašića“, rekao je on, najavljujući protestni skup, i dodao da „Srbiji neće biti bolje dok ne skine kriminalce s vlasti“, a zbog čega se Savez za Srbiju i okupio.

Istakavši da je pitanje Kosova tema oko koje će se u narodnih šest meseci prelomiti sudbina režima Aleksandra Vučića, lider Narodne stranke je upozorio i da će ovo pitanje odrediti i sudbinu ove generacije građana Srbije. Kako je naveo, tzv. “razgraničenje” za koje se zalaže režima bi značilo stupanje nezavisne države “Kosovo” u Ujedinjene nacije i za manje od dve godine dovelo do formiranja Velike Albanije, koja bi imala dalje teritorijalne pretenzije prema regionu.

„Ukoliko Vučić počini veleizdaju i stavi svoj potpis na “razgraničenje”, on se tu neće zaustaviti. Da bi nastavio da uživa podršku Zapada, momentalno će preći na projekat razgradnje Republike Srpske. I na tom putu tražiće od Zapada da se ne osvrću na “sitnice” poout vladavine prava, slobode medija ili razbijene glave Borka Stefanovića“, upozorio je Jeremić.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da „režimska fabrika laži radi punom parom“, a sada je otišla i dalje – počela je da tuče, proglašavajući svakog neistomišljenika neprijateljem i izdajnikom.

„Izdvajaju nas jednog po jednog, ucenjuju, prete. Zato nam je sad najpotrebnija solidarnost – kada napadnu jednog, da skočimo svi! U ovom momentu nemamo pravo na svoje posebnosti, već samo na ono što nas spaja, a to je borba za slobodu“, poručio je Lutovac.

Poverenica Levice Srbije za Leskovac Mirjana Perišić upozorila je na sve lošiji život Leskovčana, o čemu svedoči i to što je „prosečna plata 2011. Godine iznosila 347 evra, a danas je svega 330 evra“.
„Takođe, prema podacima Srbija je najsiromašnija zemlja od svih zemalja bivše Jugoslavije, a Leskovac je na poslednjem mestu od petnaest velikih gradova u Srbiji. To je taj „napredni“ pad“, navela je ona.

Predsednik Sindikata „Sloga“ Željko Veselinović osvrnuo se na gotovo ropske uslove rada koji građane Srbije pretvaraju u jeftinu radnu snagu, i istakao da „neće Leskovčani klečati pred južnokorejskim poslodavcem za ponižavajuću platu“, kao ni pred „vlašću koja svečano otvara toalete na groblju“.

Ova vest Lideri Saveza za Srbiju najavili protestni skup u Kruševcu je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »