Лавров о случају Скрипаљ: Лондон нешто крије

Нејасноће о томе где се налазе бивши официр ГРУ Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија показују да британске специјалне службе имају шта да скривају, сматра министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Наше главно питање данас је: где је Јулија Скрипаљ и где је њен отац? Они се не појављују у јавности већ много месеци“, рекао је Лавров на конференцији за медије након састанка са својим португалским колегом.

Како је истакао министар, ових дана припремљен је телевизијски филм о Скрипаљу.

„Нека новинарка је прилично педантно приступила прикупљању чињеница: јасних, неразумљивих, сумњивих. Филм није дао ништа ново у погледу разумевања шта се догодило. Али, значајно је да у овом филму нема ни речи о томе где су ови несрећни људи, где су Скрипаљеви“, истакао је руски министар.

„Одбацујем могућност да новинарка који је припремала филм о судбини Скрипаљевих није покушала да добије приступ њима. И пошто овај приступ није дат, судећи по чињеници да ни реч о њима није речена, до таквог приступа није дошло, што значи само једно — да британска влада и британске обавештајне службе имају шта да крију“, нагласио је Лавров.

Бивши пуковник Главне обавештајне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани су 4. марта у Солсберију у јужној Енглеској, што је узроковало велики међународни скандал. Лондон тврди да је Русија умешана у тровање супстанцом А-234, које британске власти изједначавају са супстанцом „новичок“. Москва то категорички пориче. Истрагу о инциденту тровања Скрипаљевих води противтерористичка јединица Скотланд јарда.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »