Гојковић: Потпуно и доследно применити Закон о спречавању насиља

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да је Србија у протеклом периоду остварила напредак у погледу унапређења законског оквира у области борбе против насиља у породици и много више пажње и подршке се придаје жртви, али и даље забрињавају подаци о броју жена жртава насиља, као и смртни исходи.

Како би се наше друштво изборило са насиљем над женама, потребна је потпуна и доследна примена Закона о спречавању насиља у породици и коришћење свих механизама које закон омогућава, оценила је Гојковић поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама.

Истовремено, нагласила је она, важно је да се предано и ефикасно ради на коoрдинацији свих институција и установа у овом ланцу, од полиције, тужилаштва, центара за социјални рад, здравствених установа и судова, како ниједна жртва насиља не би остала без адекватне подршке и помоћи система, а насилник остао некажњен.

„Овом приликом желим да апелујем на све да не склањају главу у страну када примете насиље, већ да га пријаве и да охрабре жртве на тај корак. Не сме бити никаквог оправдања или релативизације насиља над женама, а на свима нама је да допринесемо изградњи друштва у коме се насиље над женама неће толерисати и у коме ће насилник бити на стубу срама“, рекла је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »