Трамп се уплашио каравана миграната: «Могуће је затварање граничног прелаза са Мексиком»

САД би могле да блокирају улазак у земљу, уколико Вашингтон буде сматрао да је дошло до тренутка када се губи контрола или да ће људи бити повређени, изјавио је амерички председник Доналд Трамп.

Migrants, part of a caravan of thousands from Central America trying to reach the United States, make their way to the El Chaparral port of entry border crossing between Mexico and the United States, in Tijuana, Mexico, November 22, 2018. REUTERS/Hannah McKay

Он је новинарима рекао да ће у том случају бити затворена комплетна граница.

Мислим на читаву границу. Мексико неће моћи да продаје аутомобиле у САД, где производи велики број возила — истакао је Трамп.

Трамп је потврдио да ће, уколико буде потребно, војсци САД бити одобрена употреба «смртоносне силе», како би се суочили са караваном миграната. Амерички председник каже да би у децембру поново могло доћи до блокирања Владе, уколико републиканци и демократе не постигну споразум о безбедности границе, јавио је «Спутњик».

То би се могло десити, због безбедности границе. Зид на граници је само део граничне безбедности, али веома важан, можда и најважнији део — додао је Трамп.

Амерички министар одбране Џејмс Матис рекао је синоћ да војна полиција на граници са Мексиком неће бити наоружана и неће имати овлашћење да хапси.

 Они немају оружје у рукама — рекао је Матис новинарима и додао да је циљ војног распоређивања дуж границе заштита од могућих претњи.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »