Спасовски: Утврђујемо како је Груевски побегао у Мађарску

Македонски министар унутрашњих послова Оливер Спасовски изјавио је данас да служба унутрашње контроле и канцеларија тужиоца утврђују на који начин је бивши премијер Никола Груевски, како каже, побегао из Македоније у Мађарску.

«Желимо да дођемо до конкретних информација које можемо поделити с јавношћу. За нас је важно да установимо шта се догодило у Македонији», рекао је Спасовски новинарима током војних вежби у Криволаку, преноси МИА.

Према његовим речима, МУП комуницира са регионалним полицијским службама и «ствар принципа је да се на крају представи извештај о томе да ли је Груевски имао нечију подршку и како је заправо побегао».

Коментаришући наводе да је Груевски из Македоније изашао користећи личну карту, рекао је да су, откако је бившем премијеру одузет пасош јула 2017, сви погранични прелази обавештени да он не може да напусти земљу показујући личну карту.

 Прво би требало утврдити ко је одговоран, али и где су пропусти и мањкавости система. Чим их уочимо, можемо да те мањкавости отклонимо како бисмо елиминисали опасност од сличних догађаја у будућности — закључио је македонски министар.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »