«Поздрав с љубављу од ‘тзв’ Косова: Албанци славе драконске мере против Србије уз скандалозне натписе!

«Поздрав с љубављу од ‘такозваног’ Косова, СТОП 100 одсто». Насловница приштинског листа Зери са овим натписом, којим се практично исмева Србија и диже хистерија након одлуке приштинских власти да уведу драконске царинске стопе на српске производе, осванула је у четвртак на киосцима на Косову и Метохији.

И други приштински медији су на истој линији дизања тензија и понижавања, па тако извештавају о «Србији баченој на ноге», «санкцијама» и «језивој реакцији Србије».

Због неодговорног политичког удара на тзв. Косово, Србија и Босна и Херцеговина ризикују да изгубе тржиште од 500 милиона евра. Најмлађа европска држава, коју ове две суседне земље нису признале, одлучила је У СРЕДУ да се гранични порези на њихову робу повећавају на 100 одсто — пише у дну насловне стране «Зерија».

Ове две реченице недвосмислено потврђују оно што косовске власти нису ни покушале да сакрију: трговински намети су не само одговор, већ и одмазда због Интерпола.

На црној позадини вриште црвена слова: «такозвано», «Косово» и «с љубављу». Ту је и црвени СТОП 100 одсто знак, као и два штита са косовском заставом.

«Косово бацило Србију на колена» главни је наслов на првој страни приштинског листа «Бота Сот».

Под насловом «Косово повећава санкције против Србије, ЕУ и Београд реагују језиво», дневник «Коха Диторе» на својој предњој страни објавио је да је Косово имало економске санкције против Србије «као одговор на своју последњу кампању да блокира чланство тзв. Косова у Интерполу и дим њеног међународног субјективитета».

Дневни лист «Епока е Ре» објавио је интервју са бившим шефом косовске делегације за дијалог са Србијом, Едитом Тахири, која је рекла да Косово треба «привремено да заустави дијалог са Србијом».

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »