Обраћање председника Вучића након седнице с министрима (директан пренос)

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас у 19:00 на Андрићевом венцу са свим министрима у Влади Србије поводом најновије ситуације на Космету и упаду албанских специјалаца РОСУ на север покрајине.

Након састанка, који је био затворен за јавност председник Вучић обратио се јавности.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Konferencija povodom situacije ne Kosovu i Metohiji

Опубликовано Lola Djordjevic Пятница, 23 ноября 2018 г.

 

„Увођење такси је антицивилизацијски чин и кршење једног од фунадаменталних принципа, а то је слобода протока робе и услуга. Они то правдају тобожњом агресијом Србије и за то су добили подршку великих сила. Они Србију окривљују због тога што је победила у гласању за Интерпол. Они нама ни БиХ немају шта да замере. Гледаћемо да заједно са БиХ координишемо активности. Очигледно је да хистерија у Приштини не престаје. Оптужили су нас за Интерпол, иако ми нисмо тражили никакво гласање за Интерпол. Рекли смо им да не траже улаз у организације, то мора да буде део нашег договора. Изјава Рамуша Харадинаја није нимало случајна. Харадинај је то прочитао с папира који је неко други ставио на његов сто. У Приштини су дали бесу да ће да издрже до краја са таксама. Харадинај се хвали да су постали држава 100%. То је за њих нека шала и игра“, рекао је Вучић, додајући да Тачи и Харадинај раде синхронизовано.

Вучић је упитао да ли је данас решено убиство Оливера Ивановића и закључио да није.

„Ово је имало троструки ефекат. Прво да се говори о спаљивљању кекса који је извршио агресију на њихову теротирију, па да се говори о њима као борцима против криминала. А онда су ухапсили Сашу Ћурчића, који је крив јер им је добацивао на улици, па су убили бога у њему. Зато не можемо да га видимо“, рекао је Вучић.

„Њихова намера је да сваки отац и мајка кажу: ми ово можемо да трпимо, што наша деца то да трпе. Свима којима су упадали, упадали су пред децом“, каже Вучић.

Према његовим речима циљ је да Срба нема на Косову Метохији.

Председник Вучић рекао је да ће Србија помоћи Србима на Космету.

«Наш народ неће бити гладан ни жедан, ма колико да буде потребно новца, наћи ћемо решење за наш народ на КиМ“, рекао је Вучић.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »