ЛНР: Украјинска војска прераспоређује технику и оружје у Донбасу

Украјинске снаге безбедности прераспоређују технику у близини линије разграничења у Донбасу, изјавио је у петак вршилац дужности начелника Управе народне милиције самопроглашене Луганске народне републике Михаил Филипоненко.

Крајем септембра 2015. године потписан је споразум о повлачењу наоружања калибра већег од 100 милиметара и тенкова с линије разграничења. Тај процес је завршен 12. новембра 2015.

„Команда штаба окупационих снага редовно нарушава услове размештања тешког наоружања дуж линије разграничења и користи прекид ватре за премештање и маскирање технике у близини линије борбеног разграничења“, рекао је Филипоненко.

Према његовим речима, обавештајне службе ЛНР пронашле су технику украјинских безбедњака у областима насеља Новозвановка, Орехово, Луганско, Новоалександровка и Шчастје.

ФИлипенко је навео да се и у свакодневним извештајима ОЕБС-а редовно наводи да се на линији разграничења налази одређена количина технике и наоружања украјинске војске.

Према његовим речима, прошле седмице посматрачи ОЕБС-а су изван места предвиђених за чување наоружања забележили пет вишецевних бацача ракета „град“, 16 хаубица калибра 152 и 122 милиметра, шест самоходних артиљеријских уређаја „акација“, 20 минобацача калибра 120 милиметара, осам противтенковских топова и 12 тенкова.

„Према информацијама којима располажемо, већи део тог наоружања користе одреди Оружаних снага Украјине приликом напада на територије наше републике“, изјавио је Филипоненко.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »