Интерпол — Победа Србије охрабрење за међународно право

Интерпол — Победа Србије охрабрење за међународно право
Без еуфорије, позвао је председник Александар Вучић после неуспелог покушаја Косова да уђе у Интерпол, коју је назвао победом мале, пркосне и поносне земље. Победом упркос кршењу процедуре Интерпола, упркос лобирању великих, упркос покушају да се заобиђе међународно право, које предвиђа да држава која није чланица УН не може у Интерпол.
Ко је помогао Србији, а ко се безуспешно трудио да помогне Приштини? Шта нам исход гласања говори о стању у међународним односима и да ли је заиста прошло време када су велики покушавали да на силу и уценама истерају шта су наумили? Какве су шансе да приштинске власти извуку поуку из свог фијаска и да се суоче са реалношћу да морају да се договоре с Београдом? Гости емисије „Свет са Спутњиком“ су: бивши министар спољних послова СРЈ Владислав Јовановић, дипломата Зоран Миливојевић и полицајац и обавештајац у пензији Божидар Спасић.
Емисију уређује и води Тања Трикић.Source: Паланка на вези Г+ (http://feeds.feedburner.com/gppalankaonline, https://gzajednicavestinewsnovosti.page.link/vestinewsnovosti)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »