Стефановић: Ситуација на Косову мирна, нема разлога за узнемиреност

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у четвртак увече да је у овом тренутку ситуација на Косову и Метохији мирна и да нема разлога за већу узнемиреност нашег становништва него што већ јесте.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић (Фото: Лола Ђорђевић)

«Пратимо ситуацију на терену и гледаћемо шта се дешава да бисмо благовремено упозоравали наше становништво шта да раде», рекао је министар гостујућу у Дневнику РТС.

Према његовим речима, сложена је ситуација кад год се дешава овако нешто, поготову што нема праве комуникације с приштинским институцијама, које ни српске градоначелнике ни централне власти Србије не упознају са својим плановима.

«Имали смо током дана покрете и јединица РОСУ и других полицијских и јединица косовских заштитних снага, разне јединице које су се појављивале на различитим локацијама, померале се из касарни, стационарале или у јужној Митровици или у близини, имали смо покрете њихових граничних полицијских снага које су сада упућене на зелени појас, на административну линију између централне Србије и Косова», казао је Стефановић.

Он је навео и да су представници Срба са Косова у четвртак председнику Србије Александру Вучићу пренели данас своју забрионутост, али и решеност да се боре за своје право, а у томе, истакао је, имају подршку своје државе Србије.

«Али, мораће, и свесни су, да улазе у тешку борбу. Имаће безбедносне изазове, свакако не без ризика», закључио је министар унутрашњих послова.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »